‘SEYİRCİ YASAKLARI AMEDSPOR’A ZÜLÜMDÜR’

TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Futbola Hereme’ programında Amedspor’a deplasman maçlarında uygulanan seyirci yasakları eleştirildi. Programda yapılan yorumlarda Futbol Federasyonu’ndan bu konuda çözüm üretmesi istendi.

‘SEYİRCİ YASAKLARI AMEDSPOR’A ZÜLÜMDÜR’
 TRT Kurdi’de Pazar akşamları canlı yayınlanan ve TFF 1.Lig,2.Lig ve 3.Lig’de yer alan Doğu ve Güneydoğu takımlarının değerlendirildiği ‘Futbola Hereme ‘ (Bölge Futbolu) programının bu haftaki bölümünde Amedspor’a deplasman maçlarında uygulanan seyirci yasakları ele alındı. Yılmaz Bay’ın sunduğu,Saffet Azbay ve Barış Kezer’in de yorumcu olduğu programda Amedspor’a uygulanan yasakların futbolun marka değerine zarar verdiği,hem Amedspor kulübüne hem de maçları izlemek isteyen taraftarlara haksızlık yapıldığı kaydedildi. Yapılan yorumlarda Futbol Federasyonu’na çağrıda bulunularak bu sorunun çözülmesi istendi.

 

Kamil’den Deplasman Yasağına Tepki

 

Programda 1-1 sona eren Tepecikspor-Amedspor maçının özet görüntüleri ve röportajlara da yer verildi. Amedspor’un golünü atan Kamil İçer,deplasman maçlarındaki taraftar yasaklarını eleştirerek,14 maçtır uygulanan zülmün sona ermesini istediklerini söyledi. Kamil,”Bizim her yerde taraftarımız var ama biz onlarla buluşamıyoruz. Güvenlik gerekçesiyle uygulanan bu anlamsız yasakların kalkmasını istiyoruz. Ne biz ne de taraftarımız bu uygulamayı hak etmiyor” dedi.

 

Burhan Eşer Telefonla Bağlandı

Programda Sivasspor’un Altınordu’yu 2-1 yendiği maçta galibiyet golünü atan Diyarbakırlı futbolcu Burhan Eşer, telefonla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu. Bu sezon 6 gole ulaşan Burhan,lige kötü başladıklarını,bir uyumsuzluk yaşadıklarını belirterek bundan sonra çıkışa geçmeyi amaçladıklarını söyledi. Eşer,Altınordu’nun alt yapıya verdiği önemi de övdü.

Programda ayrıca Diyarbekirspor-Maltepespor ve Dersimspor-Kırıkhanspor maçlarının özetleri yayınlanarak liglerde yer alan diğer bölge takımlarının performansları değerlendirildi.

 

‘Diyarbekirspor Şampiyon Olacak’

Programa Diyarbekirspor teknik direktörü Metin Altınay da telefonla bağlanarak Orduspor’dan ayrılma sürecini ve Diyarbekirspor’un durumunu değerlendirdi. Altınay,verilen sözler tutulmadığı için Orduspor’dan ayrıldığına dikkat çekerek maddi konularda da ekibiyle beraber mağdur edildiklerini ifade etti. Altınay,Diyarbekirspor’un hak ettiği yerde olmadığına da dikkat çekerek seri galibiyetlerle bir an önce üst sıralara çıkmak istediklerini söyledi. Altınay,”Burada başarı için gerekli şartlar ve imkanlar var. Kaliteli bir ekibimiz var.Lig sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER