SİLVAN’IN CESUR KIZI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Diyarbakır’da toplam 7 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde yaşayan, 18 yaşındaki Ruken Fidan, Çankırı’da katıldığı Bay-Bayan Gençler ve Büyükler MMA Amatör (Kafes) Dövüşü kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

SİLVAN’IN CESUR KIZI TÜRKİYE ŞAMPİYONU
 Çankır’da 16 Eylül tarihinde yapılan Bay-Bayan Gençler ve Büyükler MMA Amatör (Kafes) dövüşü Türkiye Şampiyonası’nda Silvanlı Ruken Fidan (18), kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. DHA’nın haberine göre, 300’ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışlarda, rakiplerini tek tek ekarte eden Ruken Fidan, kısıtlı imkanlar ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen Türkiye Şampiyou olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Babası Teyfik Fidan’ın belediyede işçi olarak çalıştığını belirten Ruken Fidan, kendisiyle birlikte 4 kardeş olduklarını ve ailenin en büyük çocuğu olduğunu kaydetti. Geçen yıl liseyi bitiren ve bu sene, Dicle Üniversitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu sınavlarını kazanmak için hazırlıklara başlayan Ruken Fidan, kategorisinde dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini ifade etti.


Olayların yaşandığı mahallelerden biri olan Bağlar Mahallesi’ndeki bir binada oturan Ruken Fidan, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde, ara sokaklardan gizlice geçerek, spor salonuna gittiğini ve şampiyonaya hazırlandığını belirterek, “Çok kötü günler geçirdik. Zor ve riskli şartlar altında şampiyonaya hazırlandım. Çatışmalar yaşanırken, ben spor salonuna gidip idman yapıyordum. Bazen hendeklerden, bazen barikatlardan geçmek zorunda kalıyordum. Sokakta yürüdüğüm zamanlarda sık sık silah ve patlama sesleri duydum. Her şeye rağmen çalışmalarımı aksatmadım, mücadele ettim ve Türkiye şampiyonu oldum. Bu beni ve ailemi çok mutlu etti
Şimdi İspanya’da yapılacak şampiyonaya katılarak Dünya şampiyonu olmayı istiyorum. İlçe merkezinde kızların okula gitmelerini ve spora yönelmeleri için çalışıyorum. Girdiğim her ortamda sporun yararlarını ve faydalarını anlatıyorum. Kadınların Silvan’da okula ve spora yönelmesi bence bir devrimdir. Şampiyonluğu, aileme ve Silvan halkına armağan ediyorum. Antrenörüm Yunus Çeliktemel ve Muay Thai antrenörüm Selahattin Omaç’a emek ve katkılarından çok teşekkür ediyorum.” dedi.




Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER