"Şimdi Diyarbakırspor'a Destek Olma Zamanı"

GSYD'DEN DİYARBAKIRSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), 7 Temmuz Çarşamba günü Sivas'ta 3.Lig'e yükselme yarı final maçında Gaziantep Ankasspor ile karşılaşacak olan Diyarbakırspor'a destek olunması için kent bileşenlerine çağrıda bulundu. Derneğin açıklamasında,'Türkiye'nin en büyük ve mazisi başarılarla dolu köklü kulüplerinden olan, 5 yıl önce mahkeme kapılarına düşerek kapanma noktasına gelen Diyarbakırspor , 2. Amatör Ligi'nden, 1. Amatör Ligi'ne, oradan Süper Amatör Ligi'ne ve son olarak şampiyon olarak Bölgesel Amatör Futbol Ligi'ne terfi etti. Çok acılar çektik yanlız bırakıldık ve bütün kapılar kapalıydı. Esnafından, malzemecisine oyuncusundan şahıslara kadar borcu borçla kapattık ama kimseyede borçlu kalmadık. Bir avuç insan gerçekten menfaatsiz seven koltuk, şöhret beklentisi olmayan bir avuç insanın mücadelesi Diyarbakırspor'u buraya kadar getirdi. Diyarbakırspor'un adını ağzına almayanlara, tarihe gömülmesine göz yumanlara rağmen Güneydoğu Spor Yazarları Derneği ve Diyarbakırspor sevdasını yüreğinde hep yaşatan dostlarımızla, gerçek Diyarbakırspor taraftarıyla bu savaşı verdik ve çok şükür bu gün profesyonel liglere 2 maç uzaklıktayız. Biz yaptıklarımızı anlatmaya kalkarsak roman olur. Şimdilik o iş beklemede ve o kitap yazıldığı zaman Diyarbakırsporun fermanını verenlerden cukkayı indirenlere kadar hepsi yazılacak. Ama şimdi mesele bu hafta içinde olması gerekenler çok daha farklı. Kentin ileri gelenlerinin bu işe sahip çıkması lazım. Diyarbakırspor'un sahibinin olduğunu ve bunu hissettirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Yani Valiliğinden kurumlarına, Stk'larından taraftarına nasıl bir kenetlenme olduğunun gösterilmesi gerekir. Bu birliktelik ve sağlanacak güç karşılığını bulacaktır. Bir mahalle takımından bahsetmiyoruz koskoca Diyarbakırspor’dan bahsediyoruz .Bu kentin isminin sahibinden en gerçek temsilcisinden bahsediyoruz. Şimdi ayağa kalkma zamanı. Maddi manevi yüreğini ortaya koymuş insanlara omuz verme vakti. Birileri şunu bilmeli Diyarbakırspor bitmedi daha güçlü ve daha istekli er geç geri dönecektir" denildi.

"Şimdi Diyarbakırspor'a Destek Olma Zamanı"


Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), 7 Temmuz Çarşamba günü Sivas'ta 3.Lig'e yükselme yarı final maçında Gaziantep Ankasspor ile karşılaşacak olan Diyarbakırspor'a destek olunması için kent bileşenlerine çağrıda bulundu.
Derneğin açıklamasında,'Türkiye'nin en büyük ve mazisi başarılarla dolu köklü  kulüplerinden olan,  5 yıl önce mahkeme kapılarına düşerek  kapanma noktasına gelen Diyarbakırspor , 2. Amatör Ligi'nden, 1. Amatör Ligi'ne,  oradan Süper Amatör Ligi'ne ve son olarak şampiyon olarak Bölgesel Amatör Futbol Ligi'ne  terfi etti.
 Çok acılar çektik yanlız bırakıldık ve bütün kapılar kapalıydı. Esnafından, malzemecisine oyuncusundan şahıslara kadar borcu borçla kapattık ama kimseyede borçlu kalmadık. Bir avuç insan gerçekten menfaatsiz seven koltuk, şöhret beklentisi olmayan bir avuç insanın mücadelesi Diyarbakırspor'u  buraya kadar getirdi. Diyarbakırspor'un adını ağzına almayanlara,  tarihe gömülmesine göz yumanlara rağmen Güneydoğu Spor Yazarları Derneği ve Diyarbakırspor sevdasını yüreğinde hep yaşatan dostlarımızla,  gerçek Diyarbakırspor taraftarıyla bu savaşı verdik ve çok şükür bu gün profesyonel liglere 2 maç uzaklıktayız. Biz yaptıklarımızı anlatmaya kalkarsak roman olur. Şimdilik o iş beklemede ve o kitap yazıldığı zaman Diyarbakırsporun fermanını verenlerden cukkayı indirenlere kadar hepsi yazılacak. Ama şimdi mesele bu hafta içinde olması gerekenler çok daha farklı.
Kentin ileri gelenlerinin bu işe sahip çıkması lazım. Diyarbakırspor'un sahibinin olduğunu ve bunu hissettirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.
 Yani Valiliğinden kurumlarına, Stk'larından taraftarına nasıl bir kenetlenme olduğunun gösterilmesi gerekir.
Bu birliktelik ve sağlanacak güç karşılığını bulacaktır. Bir mahalle takımından bahsetmiyoruz  koskoca Diyarbakırspor’dan bahsediyoruz .Bu  kentin isminin sahibinden en gerçek temsilcisinden bahsediyoruz.
Şimdi ayağa kalkma zamanı.
Maddi manevi yüreğini ortaya koymuş insanlara omuz verme vakti. Birileri şunu bilmeli Diyarbakırspor bitmedi daha güçlü ve daha istekli er geç geri dönecektir" denildi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER