Sonunda Buda Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 45 yıl aradan sonra amatör lige düşen Diyarbakırspor'a kulüp binasının 10 gün içinde boşaltılması için ihtarname gönderdi.

Sonunda Buda Oldu

DİYAR’A BİR ŞOK DA BELEDİYEDEN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 45 yıl aradan sonra amatör lige düşen Diyarbakırspor'a kulüp binasının 10 gün içinde boşaltılması için ihtarname gönderdi.

Yönetime talip olmadığı için uzun süredir kayyum tarafından yönetilen ve bu süre içinde aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle 45 yıllık kulüp tarihinde ilk kez amatör lige düşen yeşil kırmızılı ekibe bir kara haber de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye, gönderdiği ihtarnamede 20 yıldır kulüp binası olarak kullanılan taşınmazın tahliye edilmesini talep etti.

‘TAHLİYE ETMEZSENİZ GEREĞİNİ YAPARIZ’

Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hikmet Altuğ imzasıyla Diyarbakırspor Kulübü'ne gönderilen ihtarnamede, mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın 15 Kasım 1993 tarihinde dönemin belediye meclisinin kararıyla 5 yıllığına Diyarbakırspor Kulübü'ne tahsis edildiği ve bu sürenin 15 Kasım 1998 yılında sona erdiği belirtildi. O dönem yapılan tebligata rağmen binanın boşaltılmadığı kaydedilen ihtarnamede, "Bu nedenle bina 10 gün içerisinde tahliye edilmeli, tahliye edilmemesi durumunda 2886 sayılı ihalen kanunu 75. maddesi uyarınca tahliye edileceğini ihtaren bildiririz" denildi.

‘EŞYALAR SOKAKTA KALIR’ 

Diyarbakırspor'a kayyum atanan Abdülkadir Duran konuyla ilgili kulüp binasının boşaltılması için ihtarnamenin 15 yıl önce çekildiğini belirterek, şunları söyledi:"Aradan bu kadar süre geçtikten sonra tahliyenin bugünlerde istenmesi düşündürücüdür. Diyarbakırspor zaten büyük sıkıntı içerisinde bulunuyor. Kulüp kapanmayla karşı karşıya bulunduğu bir durumunda tahliye kararı üzüntü vermiştir. Kulübün kapanması halinde zaten bina tahliye edilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda bize birkaç ay süre vermesini talep ediyoruz. Çünkü zor şartlarda bulunan kulübü başka bir yere taşıma imkanımız yok. Tahliye kararı birkaç aylığına da olsa geri alınmalıdır. Aksi takdirde boşaltılacak eşyalar sokakta kalır. Belediyenin kentin simgesi olan Diyarbakırspor'a bu konuda destek olması gerekir."

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, tahliyesini istediği taşınmazı Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olan ve 2. Lig'e yükselen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a tahsis edeceği öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER