SPOR CAMİASINDAN DTSO'YA DESTEK

Diyarbakır'daki spor taban birliklerinin temsilcileri, Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) yeni yönetimini ziyaret ederek "hoş geldin" temennisinde bulundu. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, sporun gelişmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

SPOR CAMİASINDAN DTSO'YA DESTEK
 TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan,ASKF Başkanı Remzi Dayan,Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ ve kentteki spor taban birliklerinin yöneticileri Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ile oda yönetimini ziyaret ederek “hayırlı olsun” temennisinde bulundu,kentin spordaki sorunları hakkında bilgi alış-verişinde bulundu. Kaya’ya çiçek veren spor taban birliklerinin temsilcileri,yeni yönetimin içinde spordan gelen isimler olduğuna dikkat çekerek bundan sonraki süreçten umutlu olduklarını dile getirdiler.

‘Profesyonel Takımlar Üst Liglerde Olmalı’

Seçim öncesinde kahvaltılı toplantıda bir araya geldikleri spor camiasına verdikleri sözlerin arkasında olduklarını belirten DTSO Başkanı Mehmet Kaya,”Evvela Amedspor ve Diyarbekirspor’a destek olacağız. Çünkü bu kentin üst liglere ihtiyacı var. Alttan sporcu yetişmesi ve bu sporcuların kendilerine hedef belirlemesi için üst liglerde olmamız şart. Amatör kulüplere de destek sağlayacağız. Bunun için oda bünyesinde ilk kez spor komisyonu kuracağız. Yönetimimiz içinde spordan gelen insanlar var,bunlar komisyonda görev yapacak. Spor camiasına verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Sporun her alanında aktif olacağız, maçlarda olacağız. Bu çalışmaları spor taban birlikleriyle beraber yapacağız” dedi.

‘Kupa Finalini Çok Önemsiyoruz’

Kaya, 9 Mayıs’ta yapılacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin de kent için önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Kaya,”Hükümetin bu kararını önemsiyoruz. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım.Kente ekonomik ve sosyal açıdan çok faydası olacak. Diyarbakır’a 33 bin seyirci kapasiteli güzel bir stat yapıldı. Bu stadın içini üst liglere takım çıkarmak ve burada önemli organizasyonlar yapmak süretiyle iyi değerlendirmeliyiz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Güvenlerini Dile Getirip Destek İstediler

 TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, ilk kez spora önem veren ve sporla iç içe olan bir Ticaret Ve Sanayi Odası yönetimine şahit olduklarını ifade ederek Mehmet Kaya ve ekibinden kentin ihtiyacı olan kalıcı çalışmalar beklediklerini anlattı.

Mehmet Kaya ve ekibini seçim başarısından dolayı tebrik eden ASKF Başkanı Remzi Dayan, spor için gerekli çalışmaları yapacaklarına inandığını dile getirdi.

Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ ise Kaya ve ekibinden amatör kulüplere destek olmalarını istedi.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER