SPOR PROGRAMINDA KUDÜS TEPKİSİ...

TRT Kürdi'de Pazar akşamı ekrana gelen 'Dema Futbolê' programında ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararı çarpıcı şekilde protesto edildi.

SPOR PROGRAMINDA KUDÜS TEPKİSİ...
 ABD Başkanı Trump’un Müslümanların ilk kıblesi olan ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın Miraç mucizesini yaşadığı kent olması nedeniyle İslam dünyası tarafından kutsal sayılan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına tepkiler devam ediyor. Bu karara tepki gösteren alanların başında spor dünyası da gelirken,bu hafta spor müsabakalarında bu karar protesto edildi. Diyarbekirspor’lu taraftarlar da Kırıkhanspor maçında tribüne ‘Kudüs İslamındır’ pankartını asarak İsrail aleyhinde tezahüratlar yapmışlardı.

Bir anlamlı tepki de TRT Kürdi’de Pazar akşamı ekrana gelen ‘Dema Futbolê’ (Futbol Zamanı) programında gösterildi. Programın girişinde Mescidi Aksa dekor yapılarak İsrail’li askerlere direnen ve gözaltına alınırken gözleri bağlanmasına rağmen  vakur bir duruş sergileyen Filistinli çocuğun görüntüsü gösterildi.

‘KUDÜS İLK KIBLEMİZDİR,SESSİZ KALAMAZDIK’

 Eski Süper Lig hakemi Nihat Mızrak ve gazeteci Saffet Azbay’ın yorumcu olduğu programda sunucu Mehmet Yılmaz Bay,Trump’un aldığı kararın Müslümanlar nezninde hükmü olmadığını söyledi. Bay,”Bu kararı alanlar karedeki bu çocuğa iyi baksın. Bu çocuklar büyüyecek ve içimizde kendini Amerika’ya,İsrail’e satanlara rağmen Kudüs’ü özgürleştirecek. Kudüs, ilk kıblemizdir,Filistin’in başkentidir ve öyle kalacak. Kudüs,ümmetin gururudur,onurudur. Bunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Trump ve Netantahu o kadar rahat olmasın. Onlar belki ilk golü attıklarını düşünüyorlar  ama unutmayın futbol oyununda rövanş da vardır ve bu iş daha bitmedi.Son sözümüzü söylemedik,bekleyip görsünler” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER