Spor Tesisi Gelecek Ay İçinde Faal Olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında inşaatına başladığı bin kişilik Kapalı Spor Salonu, tamamlanma aşamasına getirildi.

Spor Tesisi Gelecek Ay İçinde Faal Olacak
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Mart ayında inşaatına başlanan, Mayıs ayında temel atma töreni yapılan 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatında çalışmalar devam ediyor.

4 milyon 468 bin liraya mal olacak tesis inşaatı hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, yaklaşık 1000 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu'nun belediyenin yaptığı önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti. Salonun sadece spor amaçlı değil, birçok sosyal ve kültürel aktivite için de tasarlandığını söyleyen Sevinç, şöyle konuştu:


"İnşaat alanı 2 bin 400 metrekare, kapalı alanımız 5 bin 480 metrekare. Şu anda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Aralık ayı başında da çalışmaları tamamlayacağız. İhale bedelimiz 4 milyon 468 bin liraydı. Şu anda çatıların kapatılması devam ediyor. Aralık ayı başında da bu spor tesisimizi faal hale getireceğiz."

30 dönümlük sportif alan oluşacak

Sevinç, Talaytepe'de iki sahanın ve sosyal tesisin bulunduğu bir alana inşa edilen Kapalı Spor Salonu'nun tamamlanmasıyla 30 dönümlük büyük bir sportif alanın oluşacağını kaydetti. Kentin genç ve çocuk nüfusunun yoğun olduğuna dikkat çeken Sevinç, spor tesisinin çocuklara ve gençlere spor alanında hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER