Sporsever Başsavcı Umut Oldu..'Efsane Diyarbakırspor'u Ayağa Kaldıralım'

Beşiktaş İçin Bayrak Astıran Başsavcı Güre,Diyarbakırspor İçin De Umut Oldu. Diyarbakırlılar;”Efsane Diyarbakırspor Ruhuna İhtiyacımız Var”

Sporsever Başsavcı Umut Oldu..'Efsane Diyarbakırspor'u Ayağa Kaldıralım'
 Beşiktaş İçin Bayrak Astıran Başsavcı Güre,Diyarbakırspor İçin De Umut Oldu.

Diyarbakırlılar;”Efsane Ditarbakırspor Ruhuna İhtiyacımız Var”

Beşiktaş  kongre üyesi olan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin girişimleri üzerine İstanbul'dan getirilen Beşiktaş bayrakları caddelere asıldı. Diyarbakırlılar,Başsavcı Güre ve kent yöneticilerinden efsane Diyarbakırspor’u ayağa kaldırmalarını istiyor.

 ‘Diyarbakır’ın İhtiyacı Var’

Cumhuriyet Başsavcısı Güre'nin girişimi üzerine dev Beşiktaş bayrakları, Diyarbakır Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Lojmanları, Elazığ Caddesi Adliye Kavşağı, Seyrantepe Kavşağı ile Şanlıurfa yolu üzerine konuldu. Diyarbakır'ın sporla özdeş bir kent olduğunun iyi vurgulanmasının gerektiğini belirten Başsavcı Güre, şöyle dedi: "Bunun için de Diyarbakır gibi kadim bir kentin insanlarını birbirleriyle buluşturacak alanlar açılmalıdır. Bu alanlar kurum ve kuruluşların yanı sıra bu şehirde yaşayan tüm insanların katkılarıyla oluşturulmalıdır

 ‘Diyarbakır Hak Ettiği Yere Gelmeli’

Süper lig takımlarımızdan Beşiktaş başarılı bir sezonun ardından şampiyonluğunu ilan etti. Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da Beşiktaş'ın başarısı benimsenmeli ve tüm spor takımlarına gönül verenlerin heyecanı, sevinçleri ve mutlulukları paylaşılmalıdır. Şehrimizin büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağı değere, yani hak ettiği yere en yakın zamanda gelmesini temenni ediyoruz."

 

Diyarbakırlıların Özlem Dolu Talebi

Eski bir profesyonel futbolcu olan  ve sportif kimliği ile dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin bu davranışı Diyarbakır’da akıllara şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan’ı getirdi. Fenerbahçe kongre üyesi ve eski sporcu olan Okkan,spora verdiği destekle özellikle Diyarbakırspor’un ayağa kalkmasını sağlamış,başta hentbol ve okul sporları olmak üzere diğer spor branşlarına sağladığı destekle de Diyarbakır’ın sporda en iyi dönemini yaşamasını sağlamıştı. Okkan’ı her defasında örnek gösteren kentteki sporseverler,sportif kimlikleriyle bilinen Başsavcı Güre ve kent yöneticilerinden efsane Diyarbakırspor’u canlandırmalarını istiyor.

 

‘Kentin Diyarbakırspor’a İhtiyacı Var’

Başsavcı Güre ile  kent yöneticilerine çağrıda bulunan sporseverler,”Diyarbakır,ülkemizin genç nüfüsa sahip önde gelen kentlerindendir. Büyük bir potansiyel var. Geçmişte sporda büyük başarılara imza attı ama bugün çok gerilemiş durumda. Diyarbakırspor’un eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Bunun kent yöneticileri tarafından görülmesi ve bir şeyler yapılması gerekiyor. Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin sporu ne kadar sevdiği ortadadır. Aynı şekilde Vali Hüseyin Aksoy,Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın da sporsever bir kimlikleri olduğunu biliyoruz. Böyle bir ortamda efsane Diyarbakırspor yeniden ayağa kaldırılabilir. Diyarbakır’ın buna çok ihtiyacı var. Gelin bu sese ve talebe kulak verin diyoruz. 33 bin seyirci kapasiteli stadımız bitmek üzere. Buraya yeni bir Diyarbakırspor ruhu yakışır” ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER