STK’LER VE SPOR TABAN BİRLİKLERİ AMED SPORTİFİ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri ve Spor Taban Birlikleri, Ankara'da Ankaragücü taraftarı tarafından saldırıya uğrayan Amed Sportif yöneticilerini ziyaret ederek saldırıyı kınadı.

STK’LER VE SPOR TABAN BİRLİKLERİ AMED SPORTİFİ ZİYARET ETTİ
 Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri ve Spor Taban Birlikleri, Ankara'da Ankaragücü taraftarı tarafından saldırıya uğrayan Amed Sportif yöneticilerini ziyaret ederek saldırıyı kınadı.

Ankara'da Spor Toto 2. Lig'de Amed Sportif - Ankaragücü'nü dün deplasmanda oynadığı müsabakada  2-1 mağlup etti. Tribünde maçı izleyen ve sonuca sevinen Amed Sportif yöneticilerinin ırkçı saldırıya uğraması nedeniyle Amed'teki sivil toplum örgütü temsilcileri ve Spor Taban Birlikleri Amed Sportif takımı ve yöneticilerine  destek ziyaretinde bulundular. Takımın  Talaytepe'de bulunan tesislerine ziyarette bulunan temsilciler, takıma yönelik saldırıyı Basın açıklaması ile kınadı. 

Ziyarette konuşan Amed Sportif  Eşbaşkanı Ali Karakaş, dün Ankaragücü ile yaptıkları müsabakada futbol adına utanç verici bir durumun yaşandığını belirtti. Dün protokol tribünün de 6 yöneticimizin 2'inci golden sonra darp edilmesi söz konusu olduğunu söyleyen Karakaş, "Irkçı ve faşizan tezahürat maçın başından sonuna kadar devam etti ve sonu şiddetle sonuçlandı. Amed Sportif  sezon başından beri Amed  Sportif ismini aldıktan sonra tüm deplasman maçlarında maalesef ırkçı ve ayrıştırıcı tezahüratlara maruz kaldı. Bu yapılan ırkçı saldırılara karşı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hiç bir yaptırımı olmadı. Yaptırımı olmaması ile birlikte bizim taraftarlarımızın barışçıl söylemlerinden dolayı oyuncularımızın kendi sosyal medyaları üzerinde yaptıkları paylaşımlardan dolayı haksız maddi ve manevi cezalara tabi tutuldular" dedi.

Gerçekleşen saldırının kendi şahıslarına yapılan bir saldırı olmadığını, sporun değerlerine, barışa, kardeşliğe yapılan bir saldırı olduğunu belirten Karakaş,  sporun uygun bir ruhla sahalarda olması için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri (GÜNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ise, aslında sporda şiddet geçmişten beri olduğunu belirterek, "Eskiden beri Diyarbakır  takımları ve bir çok takım psikolojik saldırılara maruz kaldı. Amed Sportif  yöneticilerine sağduyulu soğukkanlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz" dedi.

Olaya ilişkin en büyük sorumlunun TFF olduğuna işaret eden Bedirhanoğlu, TFF'nin olayın yaşanmasını engelleyici önlemler almadığını ve takımlara eşit mesafede durmadığını atardı.

Saldırıyı kınayan Bedirhanoğlu, TFF'nin gerekli araştırmayı yaparak sorumlulara gerekli cezayı vermesini be adli soruşturmanın da bir an önce başlamasını beklediklerini ifade etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Amed Sportif TFF'nin belirlemiş olduğu çerçeve de futbol oynadığını ve sürekli haksızlığa uğradığını belirterek,  "TFF'nin Amed Sportif ‘e ön yargılı yaklaşım içerisinde olduğunu almış olduğu kararlarda görebiliriyiz. Amed Sportif  sanki beli bir kesimin takımı olarak değerlendirmesini doğru bulmuyoruz. Amed Sportif  1 milyon 600 bin kişinin takımıdır. Bu saldırılara sesiz kalamayacağız. Ankara gücünden yaptığı bu saldırılara karşı özür dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Ardından Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOP) Alican Ebedinoğlu ve Spor Taban Birlikleri adına Remzi Durmaz yaptığı açıklamalar yapılan saldırıları kınayarak Amed S Portif ‘in yanında olacaklarını ifade ederek sözlerini tamamladıktan sonra Basın açıklamasına katılan  Basın mensuplarına Amed Sportif  Basın açıklama bildirisi verildi.

                                                         BASINA VE KAMUOYUNA

24.04.2016 Tarihinde 2.Lig Kırmızı grup yer alan MEK ANKARAGÜCÜ ile AMED SPORTİF arasında oynanan futbol müsabakasında yaşananlar futbol ve insanlık adına bir utanç olarak tarihe geçecektir. 

Artık bu ülkede stadyumlar aşağılık ve insanlıktan nasibini almamış kişilerin arenasına dönüşmüştür. Bu ülkede futbol tükenme noktasına gelmiştir. Futbol içerisinde yer alan hakeminden, sporcusundan hocasına, taraftarından  yöneticisine kadar hiçbir kimsenin güvencesi kalmamıştır. Artık nereye işaret edilirse bu azgın kişile oraya saldıracaklarıdır. Irkçı, şoven ve faşizan bir ruh futbolu da artık kontrolüne almıştır. Özelikle kulübümüz bu karanlık zihniyetin hedef tahtasına bilinçli ve sistemli bir  şekilde konulmuştur.  Bu güne kadar her türlü  saldırı, hakaret ve haksızlığa maruz kalan kulübümüz dün bu ülkenin başkentinde organize bir şekilde fiili saldırıya uğramıştır. 

Stadyumlarda güvenlik açısından en güvenilir bir alan olarak bilinen protokol tribününde biri misafir olmak üzere beş kulüp yöneticimize organize bir şekilde alçakça bir saldırı yapılmıştır.  Organize diyoruz çünkü bu saldırı sadece bir iki kişinin fevri bir saldırısı değil aynı zamanda onlarca kişinin bir saldırıya geçmesi ve bu saldırıya uzun bir süre müdahale edilmemesi bunun en açık göstergesidir.

Futbolun kendi doğal akışı içerisinde cereyan etmesi için bu kadar çaba içerisinde olan kulübümüz,özelikle bize saldırıyı gerçekleştiren Ankaragücü yönetimini  ve takımını Diyarbakır’da konuk ederken yapılanlar demek bu amaca yeterince hizmet etmemiştir.

Tabiki bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en büyük cesareti bu ülkedeki ilgili kurum ve kuruluşlardır. Bu kurumların en başında Türkiye Futbol Federasyonudur. Federasyonun bu güne kadar yanlı uygulamaları olmamış olsaydı dün bu saldırı gerçekleşmemiş olacaktı. Saldırıyı organize eden Ankaragücü yöneticileri her halde bu yaptıklarıyla insanlık ve 
Yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi futbolunda kendi doğası içerisinde akmasını isteniliyorsa bu ırkçı ve faşizan duygulara sahip insan musvetelerini bu alandan temizlemeniz gerekir.Saygılarımızla

                                                                                               Amedspor Yönetim Kurulu

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER