SULTANBEYLİ BELEDİYESPOR-DİYARBEKİRSPOR MAÇINA SEYİRCİ YASAĞI

Yarın (Pazar) yapılacak Sultanbeyli Belediyespor-Diyarbekirspor maçı öncesinde önemli bir gelişme yaşandı.Sultanbeyli İlçe Spor Güvenlik Kurulu,ülkedeki siyasi gerilim nedeniyle karşıt görüşlü grupların maça gelip provokasyon ve istenmeyen olaylara neden olabileceği yönünde istihbarat bilgisi alındığına dikkat çekerek,maçın seyircisiz oynanmasını kararlaştırdı.Güvenlik gerekçesiyle maça iki takım taraftarları da alınmayacak.Bu karar maça odaklanan İstanbul'daki Diyarbakırspor taraftarları üzerinde şok etkisi yarattı.

SULTANBEYLİ BELEDİYESPOR-DİYARBEKİRSPOR MAÇINA SEYİRCİ YASAĞI
 Yarın (Pazar)  yapılacak Sultanbeyli Belediyespor-Diyarbekirspor maçı öncesinde önemli bir gelişme yaşandı.Sultanbeyli İlçe Spor Güvenlik Kurulu,ülkedeki siyasi gerilim nedeniyle karşıt görüşlü grupların maça gelip provokasyon ve istenmeyen olaylara neden olabileceği yönünde istihbarat bilgisi alındığına dikkat çekerek,maçın seyircisiz oynanmasını kararlaştırdı.Güvenlik gerekçesiyle maça iki takım taraftarları da alınmayacak.Bu karar maça odaklanan İstanbul'daki Diyarbakırspor taraftarları üzerinde şok etkisi yarattı.

BÖLGE TAKIMLARI BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR

Son dönemlerde Diyarbakır ve bölge takımlarının deplasman maçlarına konulan seyirci yasakları ile yaşanan olaylar dikkat çekici boyutlara ulaşırken,güvenlik birimleri ve Futbol Federasyonu toplumu rahatlatacak kararlar almak yerine çareyi seyirci yasaklarında buluyor. Bu durum da ülkedeki gerginliğin insanları spor üzerinden de ne derece kutuplaştırdığını gösteriyor. Spor adamları,bu gerilimin önüne geçmenin yasaklarla mümkün olmayacağına dikkat çekerek,bu durumun atmosferi daha da gereceği görüşünde.

SEYİRCİSİZ MAÇIN BAŞLAMA SAATİ 15.00

Normal lig maratonunda 3 maçı kalan Diyarbekirspor,yarın (Pazar)  deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor,gelecek hafta Diyarbakır’da Orhangazispor ve son hafta deplasmanda Ankara Adliyespor’la karşılaşarak ligi tamamlayacak.

Sultanbeyli Göletli Futbol Sahası’nda saat 15.00’da başlayacak karşılaşmayı Sivas bölgesi hakemi Gökmen Karataş yönetecek.

Diyarbekirspor’da sarı kart cezalıları Mehmet Özdıraz,Emre Aktaş ve kaleci Onur’un yanı sıra bazı oyuncular da dinlendirilerek ilk 11’de görevlendirilmeyecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER