Takımlar Sahaya İnmeye Hazırlanıyor

Haziran ayı ikinci haftasında kaldığı yerden devam etmesi beklenen futbol ligleri için Amespor ve Diyarbekirspor ,gelecek hafta toplanıp Kovid-19 önlemleri altında idmanlara başlamayı planlıyor.

Takımlar Sahaya İnmeye Hazırlanıyor


Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), UEFA ile yapılan video  konferanslı toplantıdan sonra futbol liglerinin muhtemelen Haziran ayının ikinci haftasında başlayacağını açıklamasının ardında kulüpler hazırlıklara başlamak için planlamalar yapmaya başladı. 
2.Lig Beyaz Grupta yer alan Amesspor ve 3.Lig 3.Grup ekibi Diyarbekirspor,gelecek hafta sahaya inerek idmanlara başlamayı planlıyor.

Diyarbakırspor Başkan Vekili Ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar,”Büyük bir aksilik çıkmadığı takdirde önümüzdeki hafta antrenmanlara başlayacağız. Futbolcularımız bulundukları şehirlerin resmi makamlarından izin alıp Diyarbakır’a gelecek” dedi.
Maçların Oynanmasına Kesin Gözüyle Bakılıyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 15 Mart’tan itibaren ara verilen Türkiye futbol liglerinin Haziran ayı ikinci haftasında başlatılarak Temmuz’un son haftasına kadar sonuçlandırılması planlanıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile UEFA arasında geçtiğimiz günlerde yapılan video konferanslı toplantıda liglerin kaldığı yerden itibaren oynatılarak tamamlanması kararı çıkarken, TFF ise önümüzdeki günlerde Bilim Kurulu’ndan gelecek tavsiye kararına göre ligleri Haziran ayının ikinci haftasında başlatmayı amaçlıyor. Maçların seyircisiz olarak oynatılması ise kesinleşti.
Liglerin oynatılacağına dair izlenimlerin fazlalaşmasından sonra takımlar, hazırlıklar için planlar yapmaya başladı.
“Futbolcularımız İzin Alıp Diyarbakır’a Gelecek”
3.Lig 3.Grup ekibi Diyarbekirspor’da Basın Sözcüsü ve Başkan Vekili Veysi Avşar,Mayıs ayının ilk haftasında Diyarbakır’da toplanarak antrenmanlara başlamayı planladıklarını söyledi. Avşar,”Bize ulaşan bilgilere ve genel izlenimlerimize göre ligler seyircisiz oynatılarak sezon tamamlanacak. Bir çok takım gibi biz de planlar yapmaya başladık. Futbolcularımız, bulundukları şehirlerin resmi makamlarından alacakları izin belgeleriyle Diyarbakır’a gelecek. Önümüzdeki haftanın sonuna doğru Yeni Tip Koronavirüs önlemlerine uygun olarak antrenmanlara başlamayı planlıyoruz. İnşallah ligi sağlıklı ve huzurlu bir şekilde oynayarak bitirmek nasip olur. Başta da ifade ettiğimiz gibi devletimizin ve federasyonumuzu vereceği her türlü karara saygılıyız. Önemli olan insan sağlığı olup bunu en iyi bilen ve hesaplayan da işin uzmanı olan Bilim Kurulu olur” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Deniz akkoyun
Deniz akkoyun - 4 yıl Önce

İnşAllah Diyarbakırspor ve amedspor başarılı da Diyarbakırspor Lig gelecek Ben Almanya'da Türkiye'ye geleceğiz Diyarbakır maçına bakma ya Hadi diyor haydi Diyar

SIRADAKİ HABER