Taraftara Teşekkür, Abartılı Güvenlik Önlemlerine Sistem

Diyarbakırspor, gergin geçmesi beklenen Yeşil Bursa maçında sağduyulu davranan taraftarlara teşekkür ederken, alınan abartılı güvenlik önlemlerini de eleştirdi. Açıklamada,”Taraftarlarımızın sağduyusu sayesinde provokatörler amaçlarına ulaşamadı. Savaş ortamını andıran güvenlik önlemlerini anlamakta ise zorluk çektik” denildi.

Taraftara Teşekkür, Abartılı Güvenlik Önlemlerine Sistem
SAĞDUYU HAKİM OLDU, PROVOKATÖRLERE İZİN VERİLMEDİ’

2010 yılında yaşanan Diyarbakırspor-Bursaspor gerginliği nedeniyle tansiyonun yüksek olduğu Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçının olaysız geçmesi kente rahat nefes aldırırken, Diyarbakırspor yönetimi sağduyulu davranışlarından dolayı taraftarlara teşekkür etti. Yapılan açıklamada,”Halkımızın ve taraftarlarımızın sağduyusuna her zaman güvendik. Ancak yine de tribünlere sızan provokatörlerin neden olabileceği olaylar nedeniyle endişe hakimdi. Sağduyulu hareket eden taraftarlarımız bunlara müsaade etmedi. Diyarbakırspor’u muhteşem görüntülerle destekleyen taraftarlarımız, sağduyu elden bırakmayarak olası provokasyonlara izin vermedi. Taraftarlarımızın IŞİD çetelerinin katliam ve işgal çabalarına karşı direniş gösteren Kobane’ye olan desteklerini ifade eden pankart açıp tezahüratlarda bulunması da anlamlıydı. Kulübümüze ve kentimize zarar verecek olayların çıkmasını engelleyen, bu sınavı alnımızın akıyla geçmemizi sağlayan değerli halkımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.” denildi.

‘SAVAŞ ORTAMINI ANDIRAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ANLAMSIZ’

Açıklamada, abartılı güvenlik önlemlerine de tepki gösterildi. Savaş ortamını andıran bu önlemlerle kentin imajına zarar verildiğini ve taraftarların da gerildiğini vurgulayan açıklamada,olağanüstü hal dönemlerinden kalma bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi istendi. Açıklamada,”Diyarbakır halkı görevini layıkı ile yapan güvenlik birimlerine karşı hiçbir zaman olmamıştır. Halkımızın ve taraftarlarımızın halen tribünlerde Ali Gaffar Okkan lehine tezahüratlarda bulunması bu anlamda önemli bir mesajdır. Savaş ortamını andıran güvenlik önlemleri tansiyonu düşürmek yerine gerilimi tırmandırıyor. Bu maçta da bunun olumsuz örneklerini gördük. Kentin imajına zarar veren ve halkı geren olağanüstü hal dönemlerinin izlerini taşıyan bu görüntüler artık tarihe karışmalıdır. Emniyet birimlerinin bunları dikkate alacağına olan inancımızla yaşanan bu olumsuzluklara rağmen görevlerini sağduyulu ve başarılı şekilde yerine getiren güvenlik güçlerine de teşekkür ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.
 
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER