Tarih Yazan Kadrodan Bir Değeri Daha Kaybettik.Güle güle Vahdet Yılmaz

Diyarbakırspor’un Türkiye liglerinde fırtına gibi estiği yıllarda forma giyen efsane futbolculardan Vahdet Yılmaz, memleketi Bandırma’da hayatını kaybetti. Yeşil-Kırmızılı kulübün üst üste iki sezon lig çıkarak Türkiye’de ilki  başardığı kadroda yer alan ve şarkılara konu olan 69 yaşındaki futbol adamının vefatı derin üzüntü yarattı.

Tarih Yazan Kadrodan Bir Değeri Daha Kaybettik.Güle güle Vahdet Yılmaz

Diyarbakırspor’un efsane futbolcularından biri daha hayata gözlerini yumdu. 1974-1979 yılları arasında 6 sezon formasını giydiği Yeşil-Kırmızılı kulüpte 3.Lig ve 2.Lig şampiyonluğu yaşayan, 1.Lig’de de formasını giyen Vahdet Yılmaz, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu Bandırma’da hayatını kaybetti.

Diyarbakırspor’un ilk 3.Lig ve 2.Lig şampiyonluğunda yer alıp 1.Lig’deki ilk ve en başarılı yıllarında da değişmez isimler arasına giren Vahdet Yılmaz, Diyarbakırspor için bestelenen marş ve şarkılara da konu olmuştu. Sürati ve çabukluğu nedeniyle “rüzgarın oğlu” lakabı takılan efsane futbolcunun vefatı Diyarbakırspor camiasında üzüntü ile karşılandı.

Eski Arkadaşları Büyük Üzüntü Yaşadı

Diyarbakırspor’un efsane kaptanı Ayhan Doğu,”Hem iyi futbolcu hem de iyi insandı. 6 sezon birlikte oynadık. Türkiye’de ilk, dünyada ikinci olan üst üste lig çıkmaları beraber yaşadık. Vefat haberini alınca çok üzüldüm. Diyarbakırspor’u efsane ve ayrıcalıklı hale getiren kadrodaki kardeşlerimizden biriydi,Allah rahmet eylesin.” dedi.

Vahdet Yılmaz’ın oda ve takım arkadaşı olduğunu dile getiren “Tilki Vehbi” lakaplı Vehbi Günay ise,”Çok süratli ve teknik olduğu için hepimiz ona rüzgarın oğlu diyorduk. Şimdi olsa değeri milyon dolarlar olurdu. Benim oda arkadaşımdı,herkes tarafından çok sevilirdi. Diyarbakırspor önemli bir değerini kaybetti.Mekanı cennet olsun. ” diye konuştu.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER