Tarihi Organizasyon Başladı

Türkiye Karate Federasyonu tarafından ilk kez Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası start aldı. Pazar günü sona erecek şampiyonanın resmi açılış töreni ise bugün yapılacak.

Tarihi Organizasyon Başladı

Seyrantepe Spor Salonu'nda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan müsabakalarda 54 ilden 274 kulübün katılımıyla bin 600’e yakın sporcu mücadele edecek.

Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, Diyarbakır’da ilk defa düzenlenen ulusal seviyede Türkiye Şampiyonası gerçekleştirmenin kendilerini gururlandırdığını söyledi. Delihasan, “Diyarbakır’ın ilk Türkiye Şampiyonası, bunu yapmak da Karate Federasyonu’na nasip oldu, gerçekten gururlandırdı. İlklerin federasyonuyuz ve ilklerden biri olmak bizi çok gururlandırdı. Geçmişteki kötü anılan, duyulan Diyarbakır’da bir sporcumuzun paylaşımı bizi çok etkiledi. 15 yaşında olan sporcumuz, ‘Diyarbakır sana ön yargıyla geldim, çok özür diliyorum, ön yargıların hiçbirisi yok’ diye bir paylaşım yapmıştı. Bizim amacımız da bu ön yargıları kırmak olmuştu. Gerçekten gençlerin Diyarbakır’ın tarihini, kültürel güzelliklerini tanıtmaları gerçekten çok güzel bir duyguydu. Gelen herkes çok güzel duygularla buradan ayrılacak, bunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim” dedi.

DTSO Ve GSYD’den Büyük Destek

Şampiyonanın ilk gününde dereceye giren sporculara ödüllerini aralarında şampiyonanın destekçilerinden Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay’ın da bulunduğu protokol  üyeleri verdi.

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası’nın sponsor olarak finansmanını karşıladığı dev şampiyona Pazar günü sona erecek.

Ümitler ve Gençler düzeyindeki şampiyonada Diyarbakırlı sporcular ve Bağlar Belediyespor da mücadele veriyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER