TEDAVİYE GİTTİ ŞAMPİYON OLDU

Diyarbakır'da tedavi amacıyla anne ve babası tarafından spora yönlendirilen otistik çocuk Furkan Arda Taylan, masa tenisinde bölge şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı

TEDAVİYE GİTTİ ŞAMPİYON OLDU
 Diyarbakır'da tedavi amacıyla anne ve babası tarafından spora yönlendirilen otistik çocuk Furkan Arda Taylan, masa tenisinde bölge şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

Otistik olduğu ailesi tarafından 5 yaşında fark edilen 11 yaşındaki Furkan Arda Taylan, bir süre ilaç tedavisi ve rehabilitasyon eğitimi aldı. Bu tedavi ve eğitimde istenilen verimi alamayan Taylan ailesi, yaptıkları araştırmalar ve duyumlar üzerine 2 yıl önce çocuklarını spor’a yönlendirdi.

Atletizm, basketbol ve masa tenis ine ilgi duyan çocuktaki gelişimi gören aile ve antrenörler, Furkan Arda'yı masa tenisinde bölge şampiyonasına hazırladı.Masa tenisinde pratik ve hareket kabiliyeti kazanan Furkan Arda, 22-24 Şubat'ta Antalya'nın Kemer ilçesinde Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen yarışmada bölge şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Elde ettiği dereceyle federasyonun 28-30 Nisan'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenleyeceği Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Furkan Arda Taylan, altın madalya kazanarak Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmeyi hedefliyor
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER