TEPKİ ÇEKEN POLİS UYGULAMASI

İstanbul polisinin,Diyarbekirspor-Ankara Demirspor final maçı öncesinde ve sonrasında yaptığı uygulamalar büyük tepki çekti.

TEPKİ ÇEKEN POLİS UYGULAMASI
 İstanbul polisinin,Diyarbekirspor-Ankara Demirspor final maçı öncesinde ve sonrasında yaptığı uygulamalar büyük tepki çekti. Taraftarlara karşı psikolojik baskı ve saldırı yapılırken,Amedspor formalarının çıkarılması istendi.

İstanbul Emniyeti,Diyarbakır’dan Ders Alsın

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan 2.Lig’e yükselme final maçı öncesinde emniyetin taraftarları üzerlerindeki iç çamaşırları çıkarana dek araması,Amedspor formalarını çıkarmalarını istemesi nedeniyle taraftarlar hem şaşkınlık yaşadı hem de tribüne girmekte zorlandı.



Maçın ardında ise kaybedilen şampiyonluğa rağmen olaysız şekilde dağılan taraftarlar,emniyetin şiddeti ile karşılaştı. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yaralandı,30’dan fazla kişi gözaltına alındı.

İstanbul emniyetinin tutumu sert tepki çekti. Diyarbakır emniyetinin spordaki bilinçli tavırlarını ve örnek tutumuna dikkat çeken spor adamları,İstanbul emniyetinin yüzlerce kişiye haksız yere şiddet uygulamasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.



Amedspor’dan Sert Tepki

Yaşanan olaylara bir tepki de Amedspor yönetiminden geldi. Yapılan açıklamada,” Halkımıza ve Diyarbekirspor'a geçmiş olsun. Kent olarak 33 bin kişilik stadyumu doldurup Diyarbakırspor’u güle oynaya finale uğurladık. Kenetlenmiş bir şehrin nasıl bir güç olduğunu görenler daha final maçı başlamadan Amedspor formalı taraftarlarımızı stadyuma almayıp Diyarbekirspor tribünlerini destekten yoksun bıraktılar. Maç sonrası şiddetten uzak, otobüslere binmeye çalışan taraftarlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve şehrimizin tüm taraftarlarının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” denildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER