TEŞEKKÜRLER SOLHAN,YOLUN AÇIK OLSUN SOLHANSPOR

Solhan'da Gençlik Konferansı'na konuşmacı olarak davetliydik.Benim için anlam yüklüydü.Dede ve ata topraklarım.

TEŞEKKÜRLER SOLHAN,YOLUN AÇIK OLSUN SOLHANSPOR
 Solhan'da Gençlik Konferansı'na konuşmacı olarak davetliydik.Benim için anlam yüklüydü.Dede ve ata topraklarım.

Bir gün bir yıl gibi geçti.Kısacık zamana kadar çok şey sığdı ki hangisini anlatalım.Bazen kelimeler kıfayetsiz kalıyor. Ata ve dede toprakları bize,biz ona hasretmişiz.Atalarımızın,en çok da dedem Hacı Ali'nin ne kadar büyük bir miras bıraktığına şahit oldum.Yarım asır önce edebiyete göçmesine rağmen insanlar halen onun mertliğini,kadirşinaslığını konuşuyor.Ne mutlu bize ki onun kanını taşıyoruz.


Neredeyse 31 yıl sonra hemşerilerimizle buluşmak gurur verici oldu.Hayat serüvenimizin başladığı yere henüz küçük bir çocuk iken çileli ve zorunlu bir yolculukla veda etmiştik.Yıllar sonra farklı bir konum ve misyonla huzura gelmek;özlemle izlenen bir filmin senaryosu gibiydi.Kendi çocukluğumu hatırlatan genç ve minik kardeşlerimin huzurunda konuşarak onlara tavsiyelerde bulunmanın hazzı başkaydı.


Güzel ülkemizin her karışı kadirşinas ve mevanperest yiğit anadolu insanı ile dolu.Lakin doğu ve güneydoğu insanımızın mertliği,insanlığı bir başkadır. Solhan'ımız bu konuda en iyi örneklerden biridir.Teşekkürler mağrur ve gururlu,sevgi dolu hemşerilerim.Küçük şehrin büyük takımı Solhanspor'a Süper Lig yolunda başarılar diliyorum.15 bin nüfüslü ilçenin takımı destan yazıyor.Heyecanı ilçeyi ayağa kaldırmış.Takımdaki yabancı uyruklu oyuncular ve Türkiye'nin bir çok yerinden gelen önemli oyuncular halkın sevgisine mazhar olmuş.Takımın başında Akif hoca gibi Türkiye voleybolunda marka olmuş bir hoca var.Belediye başkanı Abdulhakim Yıldız,yerel bürokrasi,kulüp yönetimi,kaymakam bey,esnaflar ve iş dünyası omuz omuza vermiş.Bakan Cevdet Yılmaz ve Solhanlı olan Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun gerekli desteği veriyor.


Solhan'da voleybol ekol spor haline gelmiş.İlçeye belediye tarafından güzel bir futbol sahası kazandırılmış.Spor salonu var ama yetersiz.Solhanlıların yoğun ilgisine cevap veremiyor bu yüzden yenisi yapılacak ve düğmeye basılmış.
Şehircilik bakımından da değişimi görmek mümkün.Bir çok yenilik ve hizmet,alt yapı sorunlarının çözülmüş olması dikkat çekiyor zaten.
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürlüğü'nun çiçeği burnunda yeni müdürü Nafiz Çapın bey hem iddialı hem de kararlı ve heyecanlı.Kendisi de bizim gibi yıllar önce buradan ayrılmış.Bürokrasi ve devlet hiyararşisini bilen bir isim.Bilakis gençleri sporla buluşturacak çalışmalara başlamış."Gitmedik köy,sporla buluşmayacak okul bırakmayacağız" diyecek kadar umutlu.


Bizi mahçup bırakan bir ilgi gördük.Gençlerin ilgisi kelimelere sığmaz.Gençler,okumayı ve sporu çok seviyor.Bizi de bağırlarına bastılar.
Yakın ilgilerinden dolayı Solhan Belediye Başkanı yakın akrabamız Abdulhakim Yıldız,ilçe kaymakamı Fatih bey,Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nafiz Çapın,akrabam olan Özel İdare Müdürü Cahit Çapadak,kurum müdürleri,bize çay ısmarlama teklifi rekoru kıran esnaflar,bir an olsun yalnız bırakmayan ilçenin hizmet eri aktivist gençler,yeğenim Şair Aslan Kaya ve ailesine,akrabam olan Solhan'ın emektar eğitim duayeni Recep Kaya,tüm yakın,dost ve akrabalara,bu buluşmaya vesile olan mensubu olmakla gurur duyduğum TRT Kurdi ailesine,üzerimde hem emeği hem de kardeşlik hukuku olan Yılmaz Bay'a,Bingöl'un ve Solhan'ın sesi olan TRT Bingöl ekibinden Faysal kardeşime ve Sinan Atan'a şükranlarımı sunuyorum.

Bizi mahçup ettirmeyen Allah'a hamd olsun..

Doğal güzelliklere meraklı olanlara bir de önerim var.Solhan demişken naçizane fikirle mini bir turizm rehberliği yapmak geldi içimden.Görmezseniz çok şeyden mahrum olacağınızı düşündüğüm bir yer var.

Rabbimin hikmetinden sual olmaz.O'nun için 'olmaz' diye bir şey yok.Burası Solhan'ın doğa harikası Yüzen Ada.Suyun derinliği bilinmiyor.Uzmanlar kesin bir ölçü ortaya koyamamış.Toprak parçası,bitki örtüsü ve ağaçlardan oluşan ada suyun üzerinde hareket ediyor.Hayran kalmamak mümkün değil.Görmenizi kesinlikle tavsiye ederim.Cennet vatanın mucize şaheseri.

Güzelliklerle bununla sınırlı değil.Etrafta insanı kendinden geçiren şelaleler ve daha neler neler.

Solhan'da turizm rehberi aramanıza gerek yok.Gençler bu konuda zaten öncü gibi hareket ediyor.

Bu doğal güzellikleri görmemize vesile olan Solhan'ın çalışkan,özverili ve gelecek vaat eden gençlerinden Harun Musab Bulut,Fırat Arı ve Harun Tunç kardeşlerim gibi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER