TESİS KRİZİNE HALA ÇÖZÜM YOK , TAKIM ORTADA KALABİLİR

Diyarbakır’da tesis bulamadığı için İstanbul’a taşınmayı planlayan Diyarbekirspor’a İstanbul’dan da kötü haber geldi. İstanbul’da öngörülen tesisler için izin çıkmadı. Kamp dönüşü takım ya otelde kalacak, ya da prefabrik özellikli geçici bir yerde kalacak. Sporseverler, “2 milyonluk şehirde 2.Lig takımına tesis bulunamıyorsa o zaman tüm tesisler kapatılsın. Spor faaliyetlerine son verilsin” şeklinde tepkilerin dile getirdi.

TESİS KRİZİNE HALA ÇÖZÜM YOK , TAKIM ORTADA KALABİLİR

Diyarbekirspor’daki tesis krizi çözmek üzere kulüp yöneticilerinin bu hafta Diyarbakır’da yürüttüğü görüşmelerden de sonuç çıkmazken, İstanbul planı da suya düşmeye başladı. Daha önce Diyarbakır’da tesis tahsis edilmediği takdirde takımın İstanbul’da çalışıp maçtan maça kente geleceğini açıklayan yönetime bir kötü haber de İstanbul’dan geldi. İstanbul’da kalınması düşünülen tesisler için ilgili kurum ve kulüplerden izin çıkmaması, krizin daha da derinleşmesini sağladı. Şu an İstanbul’da idman yapan takım, kamp çalışmalarından sonra ortada kalacak. Otelde kalınması halinde kulüp bu maliyetin altından çıkamaz. Diğer seçenek ise prefabrik gibi çağdışı bir formül. Bu da hem takımın hem şehrin imajına zarar verecek.

“BU SKANDALA ÇÖZÜM BULUNULSUN”

2 milyonluk şehirde 2.Lig takımına tesis tahsis edilememesinin kabul edilemez bir olay olduğuna dikkat çeken sporseverler duruma oldukça tepkili. Devletin son zamanlarda bölgede devasa tesisler yaptığına işaret eden sporseverler,”Bunlardan biri kulübe geçici olarak tahsis edilebilir. Eğer bu tesislerden 2.Lig takımı yararlanamıyorsa o zaman neden yapıldı bunca yatırım? Diyarbakır’ın adını bu şekilde yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Şehir çok zarar görüyor. Bir an önce herkes elini taşın altına sokmalıdır. Bu şehrin yöneticileri, siyasetçileri, STK’ları nerede?” diye tepki gösterdiler.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER