TFF,ARTIK AYRIMCILIĞI AFFETMİYOR

Yıllardır Doğu ve Güneydoğu takımlarının batı kentlerinde oynadıkları maçlarda maruz kaldıkları hakaretlere sessiz kalmasıyla eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sonunda düğmeye basıldı.

TFF,ARTIK AYRIMCILIĞI AFFETMİYOR
 Yıllardır Doğu ve Güneydoğu takımlarının batı kentlerinde oynadıkları maçlarda maruz kaldıkları hakaretlere sessiz kalmasıyla eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sonunda düğmeye basıldı. İki hafta önce Konya’da oynanan Konya Anadolu Selçukspor-Amedspor maçında ev sahibi takım taraftarlarının Amedspor’a yönelik ‘ayrımcılık ‘ içeren tezahüratları nedeniyle Konya temsilcisine 27 bin 500 TL para cezası veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bu kez aynı eylemi yapan Fenerbahçe’yi cezalandırdı.

‘PKK DIŞARI’ SLOGANLARINA AYAR

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda oynanan Fenerbahçe-Amedspor maçında taraftarlarının neden olduğu ‘ayrımcı ve ötekileştirici’ olaylardan dolayı Fenerbahçe’ye 130 bin TL para cezası verildi. PFDK’nın açıklamasında,” Fenerbahçe A.Ş.'nin, 25.01.2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Amed Sportif Faaliyetler Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin bir bölümünün herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak yapılması nedeniyle FDT'nin 53/8. Maddesi uyarınca 130.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER