TRANSFERDE DEVRE ARASI BİLANÇOSU

Profesyonel futbolda 2016-2017 sezonu ikinci transfer dönemi önceki gün gece saat 24.00’da sona erdi.

TRANSFERDE DEVRE ARASI BİLANÇOSU
 Liglerde yer alan ve transfer yasağı olmayan kulüpler kadrolarını yeni transferlerle takviye ettiler. Doğu ve Güneydoğu takımları da transferde son hamleleri gerçekleştirdi.

2.Lig Beyaz Grup lideri Amedspor,son olarak 2.Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren MKE Ankaragücü’nden Murat Yılmaz ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

AMEDSPOR’A GELMEK İSTEMEDİLER

MKE Ankaragücü’nün dışında TKİ Tavşanlı Linyitspor,Medipol Başakşehir,Adanaspor ve Altınordu’da da forma giyen 29 yaşındaki Murat’ın bu sezon 12 maçta forma giyerek 2 gol kaydettiği bildirildi. Kariyerinde 101 resmi maç olan Murat,toplamda 15 gol atma başarısı gösterdi.

Amedspor’un Nazilli Belediyespor’dan Atilla Yıldırım,Mersin İdman Yurdu’ndan Sinan Kaloğlu,Bandırmaspor’dan Doğan Karakuş ve 1461 Trabzon’dan Hasan Ahmet Sarı ile de görüştüğü ancak bu transferlerin çeşitli nedenlerle gerçekleşmediği ifade edildi.

 

AMEDSPOR’DA KİMLER GELDİ,KİMLER GİTTİ?

 Daha önce Bartu Kurtuldu (Kasımpaşa),Bertuğ Bayır (Akhisar Belediyespor),Kurtuluş Yurt (Bucaspor),Şahin Şafakoğlu (Denizli B.Şehir Belediyespor),Okan Dernek (Fatih Karagümrük) gibi isimleri de transfer etmiş olan Amedspor,Levent Taşkın,Sertaç Eren ve Ahmet Güven ile de yollarını ayırmıştı. Yeni transferlerin 2’si kulüplerinden kiralanırken,4’ü de bonservisleriyle beraber alındı.

 

DİYAR’IN SON TRANSFERİ STOPER

3.Lig 3.Grup’ta zirve mücadelesi veren Diyarbekirspor,ara transferdeki 6.takviyeyi savunma hattına yaptı. Futbola İstanbul Feriköyspor’da başlayan,daha sonra Beşiktaş alt yapısına geçen ve Antalyaspor ile Altay’da forma giyen stoper Ömer Arslan ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Bu sezonun ilk yarısında Fransa 3.Ligi’nde forma giyen Tokat doğumlu 23 yaşındaki futbolcunun 4 kez de genç milli takımlarda forma giydiği kaydedildi.

 

ARA TRANSFERDE 6 TAKVİYE

Diyarbekirspor, devre arasında ayrıca Yakup Demir (Adanaspor),Feyzullah Şahin Güneş (Cizrespor), Kaan Çebi (1461 Trabzon),Eşref Korkmazoğlu (Medipol Başakşehir) ve Hüseyin Bak (Kastamonuspor 1966) ile sözleşme inzalamıştı.

Yeşil-Kırmızılı kulüp transferin son gününde kendi alt yapısından Yunus Turhan’la da 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Orta alanda görev yapan 18 yaşındaki futbolcu geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor.

 

ALT YAPIDAN ÜST YAPIYA

Diyarbakır DSİSpor ve Hebun Alipınarspor kulüplerinin yanı sıra Bucaspor ve Kayserispor alt yapılarında da forma giyen Yunus’tan sonra Yeşil-Kırmızılı takımdaki yerli oyuncu sayısı artmış oldu.

Alt yapıdan gelen Serkan Ataş ve İmdat Kılıç ile Diyarbakırlı olan Umut Aslan ve Berat Bilen ile Siverek’li olan Eşref Korkmazoğlu ve Elazığ Karakoçan’lı Yakup Demir de Diyarbekirspor’un kadrosunda yer alıyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER