TRT Kurdi Canlı Yayınladı, Milyonlar Dev Ekranda İzledi

2.Lig Play-Off çeyrek final ilk karşılaşmasında Tarsus İdman Yurdu ve Amedspor arasındaki mücadeleden gol sesi çıkmazken, maçın TRT Kurdi tarafından Kürtçe ve Türkçe olmak üzere çift dilli anlatımla canlı yayınlanması sadece Türkiye’de değil, dünyanın bir çok yerinde milyonlarca insanın ekran başına kilitlenmesini sağladı. Diyarbakır’da futbolsever, Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda kurulan dev ekranda heyecana ortak oldu. Maç başlamadan önce alana akın eden binlerce taraftar,stat havasını aratmayacak bir atmosferde takımlarına destek vererek heyecanı yaşadı. Coşkulu kalabalık renkli görsel şovlar ve tezahüratlarla güzel görüntüler oluşturdu.

TRT Kurdi Canlı Yayınladı, Milyonlar Dev Ekranda İzledi

2.Lig Play-Off çeyrek final ilk karşılaşmasında Tarsus İdman Yurdu ve Amedspor arasındaki mücadeleden gol sesi çıkmazken, maçın TRT Kurdi tarafından Kürtçe ve Türkçe olmak üzere çift dilli anlatımla canlı yayınlanması sadece Türkiye’de değil, dünyanın bir çok yerinde milyonlarca insanın ekran başına kilitlenmesini sağladı.

Diyarbakır’da futbolsever, Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda kurulan dev ekranda heyecana ortak oldu. Maç başlamadan önce alana akın eden binlerce taraftar,stat havasını aratmayacak bir atmosferde takımlarına destek vererek heyecanı yaşadı. Coşkulu kalabalık renkli görsel şovlar ve tezahüratlarla güzel görüntüler oluşturdu.

Rövanş Mücadelesi de Canlı Yayınlanacak

Dünyada aynı anda çift dilli anlatımla maç yayını yapan ilk televizyon kuruluşu olan TRT Kurdi’nin yayını Mersin ve Tarsus’ta da kalabalık gruplar halinde izlendi.

TRT Kurdi’nin 6 kamera ve HD yayın kalitesiyle gerçekleştirdiği hizmetten memnun kaldıklarını belirten futbolseverler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla teşekkür etti.

16 Mayıs Pazartesi günü Diyarbakır Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak Amedspor-Tarsus İdman Yurdu maçı da yine TRT Kurdi tarafından çift dilli anlatımla canlı yayınlanacak.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER