TRT KURDİ’NİN EFSANE PROGRAMI SEZONU AÇIYOR

Kürtçe maç yayını ve futbol programı yapan dünyadaki ilk televizyon kanalı olan TRT Kurdi, 2022-2023 sezonuna da iddialı giriyor. Yıllardır ekrana gelen “Dema Futbolê” (Futbol Zamanı) programı, bu sezon da 2.Lig ,3.Lig ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nin heyecanını ekrana taşıyacak. Yeni sezonun ilk programı 21 Ağustos Pazar günü ekrana gelecek. TRT Kurdi, önceki sezonlarda olduğu yeni sezonda da yine alt liglerin önemli maçlarını canlı yayınlamaya devam edecek.

TRT KURDİ’NİN EFSANE PROGRAMI SEZONU AÇIYOR

Deneyimli gazeteci Kemal Gümüş’ün genel  koordinatörlüğünde yeniliklere devam eden TRT Kurdi, spor yayıncılığında da yeni döneme iddialı hazırlanıyor. Uzun yıllardır ekrana gelen “Dema Futbole” (Futbol Zamanı) programı , yeni sezondaki ilk yayınını 21 Ağustos Pazar günü saat 22.15’te gerçekleştirecek. Gazeteci Mehmet Yılmaz Bay’ın sunacağı programda eski Süper Lig hakemi Nihat Mızrak ve gazeteci Saffet Azbay, her hafta gündemi ,takımları ve maçları değerlendirecek. Programda alt liglerin maç özetleri ekrana getirilerek, tartışmalı pozisyonlar da ele alınacak. HD yayın kalitesiyle ekrana gelecek program, geçmiş yıllarda bir çok kurum ve kurumdan ödül alırken, futbolseverlerin yoğun ilgisini görerek ekranların değişmez klasikleri arasına girdi.

EV SAHİBİ KULÜPLERİN İZİN VERDİĞİ MAÇLAR CANLI YAYINLANACAK

Geçtiğimiz yıllarda 2.Lig,3.Lig ve BAL maçlarını canlı yayınlayarak futbolseverlerin takdirini kazanan TRT Kurdi, yeni sezonda da aynı hizmete devam etmenin hazırlığını yapıyor.

Bu sezon büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen 2.Lig ve 3.Lig’de maç yayınları için çalışmalar devam ederken, ev sahibi kulüplerin izin vermesi şartıyla önceki yıllarda olduğu gibi her hafta en az 1 karşılaşmanın HD yayın kalitesi ve çift dilli anlatım (Türkçe&Kürtçe) anlatım seçeneğiyle canlı yayınlanması bekleniyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER