Tükenmişliğin bir başka belgesi

Son yıllarda futbolda dibe vuran ve Türkiye’nin en büyük ilk 2 liginde temsil edilmeyen Diyarbakır, aynı tükenmişliği hakemlikte de yaşıyor.

Tükenmişliğin bir başka belgesi
Bir zamanlar üst klasmanda çok sayıda temsilcisi olan kenti yeni sezonda da Süper Lig’de sadece yardımcı hakem Nihat Mızrak temsil edecek. Türkiye liglerinde 12’si bölgesel ligde olmak üzere toplamda ancak 21 Diyarbakır’lı hakem görev yapabilecek.

ÜST KLASMANDA ORTA HAKEM YOK

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2013 - 2014 Sezonu'nda görev alacak hakem, yardımcı hakem, gözlemci ve mentörlerin klasmanlarını onayladı. Açıklanan liste, Diyarbakır’ın futboldaki bir başka tükenişini de ortaya koydu. Kısa bir süre öncesine kadar hem Süper Lig hem de alt klasmanlarda rekor derecede hakemle temsil edilen Diyarbakır’ı yeni sezonda 21 hakem temsil edecek. Yıllardır Süper Lig’de yardımcı hakemlik yapan Nihat Mızrak,klasmanını korurken,Yusuf Yılmaz ve Adem Elgörmüş,Ulusal Hakem Klasmanı’nda düdük çalacak. Ulusal Yardımcı Hakem Klasmanı’ndaki Diyarbakır’lı isimler ise Ahmet Çifci,Felat Tekeş,Hüseyin Han,Muharrem Güzel,Mahmut Arık,Ömer Sevinç,Ramazan Orak,Recep Ekin ve Şaban Azizoğlu olarak açıklandı.

ÜST KLASMANDA YOK, BÖLGESELDE ÇOK

TFF’nin açıkladığı hakem listesindeki 21 Diyarbakır bölgesi hakeminin 12’si Bölgesel Amatör Lig’de görev yapacak. Bölgesel Orta Hakemler olarak Abidin Yıldırım,Celalettin Karayılan,Lütfullah Aslan,Metin Yalçın, Sedat Orak ve Şeyhmus Öztürk ilan edilirken,Bölgesel Yardımcı Hakemler ise Cihan Tel,Emre Doğu,Ercan Yıldırım,Nurettin Çelik,Recep İlker Kor ve Sedat Utangaç olarak ifade edildi.
Diyarbakır’ın dibe vurmuşluğu gözlemci ve mentör listelerine de yansıdı. Üst Klasman Gözlemcilik’te temsilcisi olmayan Diyarbakır’ı Ulusal Klasmanı’nda Aykut Gençoğlu ve Suphi Demirel temsil edecek.

BİR DARBE DE MENTÖRLÜKTE VURULDU

Bölgesel Gözlemciler ise İbrahim Bozan,Fatih Ata,M.Hanifi Altunboğa,Akif Gözmen,Azamettin Özaydoğdu,Murat Gökçe Sarın ve Cengiz Tursun. MHK’nin ;hakem performanslarını takip etmekle görevlendirdiği isimler arasında Diyarbakır’dan Üst Klasman ve Ulusal Klasman’da kimse yer almazken,Bölgesel Klasman’da Suphi Demirel ve İlhami Çetin,İl Klasmanı’nda da Aykut Gençoğlu,Hanifi Altunboğa ve Azamettin Özaydoğdu yer aldı.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER