VE.. ŞAMPİYON DİYARBAKIRSPOR

Uzun yıllar Türkiye Süper Liginde mücadele eden ve 2013 yılında yaşadığı maddi ve idari sorunlardan dolayı tarihinde ilk kez amatöre düşen Diyarbakırspor,Diyarbakır 1.Amatör Futbol Ligi'nde şampiyon olarak Süper Amatör Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.Binlerce taraftarın ve çok sayıda eski futbolcunun izlediği Çamlıca Gençlikspor maçı öncesinde 51 yıllık kulübe şampiyonluk kupası renkli bir törenle verildi.

VE.. ŞAMPİYON DİYARBAKIRSPOR

UZUN YILLAR SÜPER LİG'DE MÜCADELE EDEN DİYARBAKIRSPOR AMATÖR LİGDE ŞAMPİYON OLDU..

Yıllar Sonra Ayağa Kalktı

1976-77,1980-81,1985-86,2000-2001 ve 2008-2009 sezonlarında olmak üzere 5 kez Süper Lige yükselen,Süper Lig'de 1978-79 sezonunu 5.tamamlayarak Türkiye'yi Balkan Kupasında temsil etme hakkı kazanan ve 2 kez de Türkiye Kupasında yarı final oynama başarısı gösteren Diyarbakırspor,şimdilerde amatör ligde yeniden var olma mücadelesi veriyor.
6 sezon önce amatöre düşen Diyarbakırspor,amatör ligde üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşayarak Diyarbakır 1.Amatör Liginden Süper Amatör Ligine yükseldi.
Seyrantepe Stadında oynanan Çamlıca Gençlikspor maçı öncesinde kupa töreni ve şampiyonluk kupası düzenlendi.

Kupa Takdim Edildi
Tribünleri dolduran çok sayıda taraftar,meşaleler ve kareografiler açarak şampiyonluğu kutladı.
Diyarbakırspor'da görev yapmış olan eski futbolcu ve teknik adamların da katıldığı şampiyonluk kutlamasında kulübün kupası eski milletvekilleri Abdulsamet Turgut ve Bahri Sipahi, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz Bay ile spor taban birliklerinin yöneticileri tarafından kulüp başkanı Şehmus Akyıl'a takdim edildi.

Eski Futbolcular Duygulandı
Kutlamalara katılan eski futbolcular duygusal anlar yaşadı.Eski futbolcular organizasyondan dolayı  GSYD ve Diyarbakırspor yöneticilerine teşekkür etti.
Kupayı alan futbolcular büyük bir coşku ile tribünlere koşarak şampiyonluğu taraftarlarla paylaştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah ASLAN
Abdullah ASLAN - 5 yıl Önce

Bu efsane takım düşeli hiç maçlara gitmedim.

SIRADAKİ HABER