Ve Tesis Yeni Sahibinde

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırspor’un 20 yıldır kullandığı Ali Gaffar Okkan Tesisleri’ni Pazartesi günü devralacak. Tesis aynı hafta içinde B.Şehir Belediyespor’a devredilecek.

Ve Tesis Yeni Sahibinde
TESİS BÜYÜKŞEHİR’E GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırspor’un 20 yıldır kullandığı Ali Gaffar Okkan Tesisleri’ni Pazartesi günü devralacak. Tesis aynı hafta içinde B.Şehir Belediyespor’a devredilecek.

KAYMAKAMLIK DA KARARI ONADI

Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nin Büyükşehir Belediyespor’a devredilmesiyle ilgili tartışmalara son noktayı koyacak gelişme Pazartesi günü yaşanacak. 1993 yılında dönemin Belediye ve Diyarbakırspor Başkanı Turgut Atalay tarafından yapılarak Diyarbakırspor’a kiralanan tesis için geçtiğimiz günlerde belediye meclisi tarafından karar alınarak boşaltılması ve belediyeye geri verilmesi istenmişti. Gerekçeli yazıda 1993-1998 yılları arasında kira bedeli ödenmediği için tebligat yapılmasına rağmen gereğinin yapılmadığı ve 1998’de alınan boşaltma kararına rağmen tesis boşaltılmayarak suç işlendiği vurgulanıp tesisin iadesi talep edilmişti. Meclis tarafından geçen hafta çıkarılan ikinci karar Yenişehir Kaymakamlığı aracılığıyla Diyarbakırspor’a tebliğ edildi. Bunun üzerine 3 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’da zabıta ve polis eşliğinde Ali Gaffar Okkan tesislerine gelecek olan Büyükşehir Belediyesi görevlileri,eşya tespitiyle ilgili tutanakları tuttuktan sonra tesisleri teslim alacak.

GAFFAR OKKAN İSMİ KORUNACAK MI?

Tesislerin aynı hafta içinde belediye tarafından Büyükşehir Belediyespor’a devredileceği kaydedildi. Tesislerdeki bakım işlemlerini yapacak olan Büyükşehir Belediyespor’un Ali Gaffar Okkan ismini kaldırıp kaldırmayacağı ise bilinmiyor. Sporseverler,Diyarbakırspor’un şerefli mazisinin hatıraları olan kupaları özel bölüme alacağını açıklayan Büyükşehir yönetiminden halkın gönlünde taht kuran ve Diyarbakırspor’un tarihine adı altın harflerle yazılan Ali Gaffar Okkan isminin tesislerde kalmasını istiyor. Sporseverler,”Gaffar Okkan bu kentin önemli bir sembolüdür. İsmi tesiste korunmalıdır. Yoksa halkın tepkisine neden olursunuz.” diyor.



Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER