YENİ DİYARBAKIR STADI

Hükümet,son dönemlerde devlet imkanlarıyla yapılan diğer şehirlerdeki statlarda olduğu gibi Diyarbakır stadına da kamuoyunda tartışılan özel isimleri vermeme kararı aldı. Gelecek sezon hizmete girecek stadın ismi Diyarbakır olarak kalacak.

YENİ DİYARBAKIR STADI
 Ali Gaffar Okkan,Şehmuz Özer,Mezopotamya veya bir başka özel isim. Diyarbakır halkı,bilakis spor kamuoyu bu isimlerden birinin yapımı devam eden 33 bin seyirci kapasiteli stada verilmesini istiyor.

Sosyal medyada uzun süredir konuşulan ve gündemden düşmeyen konu hemen hemen netleşti. Edindiğimiz bilgilere göre yeni stada özel isim verilmeyecek,”Yeni Diyarbakır Stadı” olarak kalacak.

Hükümet,tartışmalara ve polemiklere konu olmaması için Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da yeni stada kentin ismini vermekle yetinecek.

Çim İçin Hazırlık Yapılacak

Devam eden stat inşaatı ise önemli bir aşamaya doğru geliyor. Tasarımı tepki çeken Diyarbakır yazısı düzeltilirken,zemin çalışmaları devam ediyor. Drenaj çalışmalarından sonra çim serilmesi için kum ve hazırlık çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde hava şartlarına göre çim serilmeye başlanması  bekleniyor.

Stadın diğer eksikleri  giderilecek,2300 araçlık olan otopark çalışması yapılacak,çevre düzenlemesi bahar aylarında tamamlanacak.


Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER