YENİ DİYARBAKIRSPOR’DAN TESİS ATAĞI

Her yıl bir lig çıkarak kısa sürede Türkiye’nin üst liglerine yükselmek isteyen Y.Diyarbakırspor, ilk iş olarak tesis sorununu çözmeyi amaçlıyor.Proje çalışmasını bir hafta içinde tamamlayarak Spor Genel Müdürlüğü ve TFF’ye bildireceklerini belirten Başkanvekili Akan,”Bu sorunu aştıktan sonra kurumlaşmaya ağırlık vereceğiz. Sağlam temeller üzerine oturan bir yapı oluşturmak istiyoruz.” dedi.

YENİ DİYARBAKIRSPOR’DAN TESİS ATAĞI
YENİ DİYARBAKIRSPOR’DAN TESİS ATAĞI

Her yıl bir lig  çıkarak kısa sürede Türkiye’nin üst liglerine yükselmek isteyen Y.Diyarbakırspor, ilk iş olarak tesis sorununu çözmeyi amaçlıyor.Proje çalışmasını bir hafta içinde tamamlayarak Spor Genel Müdürlüğü ve TFF’ye bildireceklerini belirten Başkanvekili Akan,”Bu sorunu aştıktan sonra kurumlaşmaya ağırlık vereceğiz. Sağlam temeller üzerine oturan bir yapı oluşturmak istiyoruz.” dedi.

PROJE TAMAMLANMAK ÜZERE

Spor Toto 3.Lig’in çiçeği burnunda ekibi Y.Diyarbakırspor,uzun süredir üzerinde durduğu tesisleşme için proje aşamasını tamamlamak üzere. Seyrantepe’de içinde aynı zamanda maç ve idman yapabilecekleri iki saha,kulüp idare binası ve tribünlerden oluşan bir tesis yapmak için alanında uzman bir mühendisin proje çalışması yaptığını belirten Başkanvekili Mehmethan Akan,bu aşamanın tamamlanmasından sonra projeyi TFF ile Spor Genel Müdürlüğü’ne ileteceklerini söyledi.

‘KALICI BAŞARILAR İSTİYORUZ’

Akan,”Tesisleşme olmadan kalıcı başarılar gelmez. Bunu yapmazsak bu kulübün geleceği olmaz. Biz 3.Lig’e asansör takım olmak için değil,bu ligde de şampiyon olup en kısa zamanda üst liglere yükselmek için çıktık. Bu nedenle tesisleşme sorununu aşmak istiyoruz. Mühendisimiz şu anda taslak ve proje çalışması yapıyor. Bunu ilgili kurumlara vereceğiz. Spor Genel Müdürlüğü ve TFF’nin sağlayacağı katkılara maddi desteğimizi ekleyerek sezon başlamadan tesisimizi bitirmek istiyoruz. Bizim kurumlardan tek isteğimiz bize yardımcı olmalarıdır. Bugün biz varız yarın başkaları gelecek ama bu kulüp halkın değeridir.Herkesten olaya bu şekilde yaklaşmalarını istiyoruz.” dedi.

‘HEDEFİMİZ HER ZAMAN BÜYÜK OLACAK’

Sezon bitmesine rağmen yönetim olarak çalışmaya devam ettiklerini anlatan Akan,tesisleşme olayını şekillendirdikten sonra kurumsal çalışmalara ağırlık vereceklerini ve aynı zamanda gelecek sezonla ilgili bütçe çalışması yaparak şampiyonluğa oynayacak kadroyu oluşturmaya başlayacaklarını kaydetti. Akan,”Ligin yeni takımı olduğumuz için eksiklerimiz var. Bundan sonra artık profesyonel ligdeyiz,buna uygun davranmak zorundayız. Bu işin alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Başkan Feyzi İlhanlı,sağlık sorunlarından dolayı yurtdışında tedavi görüyor. Kendisi döndükten sonra bütçemizi belirleyeceğiz,tesisleşme ve alt yapı çalışmalarını rayına oturtacağız,bununla beraber transfere başlayacağız. Diyarbakır halkının mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu takımın her yıl bir üst lige çıkmak gibi hedefi var.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2013, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER