YENİ NESİL ÜST LİGLERE HASRET

2 milyonluk nüfüsa sahip olan Diyarbakır, tam 8 yıldır Türkiye’nin en üst iki liginde temsil edilmiyor. Yeni nesil üst liglere hasret yetişiyor.

YENİ NESİL ÜST LİGLERE HASRET
 Yeni Nesil Üst Liglere Hasret

Tam 42 yıl boyunca Süper Lig ile 1.Lig arasında gidip gelen Diyarbakırspor’un çöküşü Diyarbakır’ın da sporda çöküşü oldu. 2009-2010 sezonunda Süper Lig’den,2010-2011 sezonunda da 1.Lig’den düşen Diyarbakırspor’un arka arkaya çöküş yaşayarak amatör lige düşmesi koca kenti tarihte ilk kez Türkiye’nin ilk 2 ligine hasret hale getirdi.

Diyarbakır, 9 yıldan beri Süper Lig,8 yıldan bu yana da TFF 1.Lig’de temsil edilmiyor. Bir başka ifadeyle yaklaşık 650 bin insanın 0-14 yaş arasında olduğu kentte bir yeni nesil üst liglere hasret.

4 Yıldır Üst Liglere Çıkamıyorlar

Diyarbakırspor’un çökmesinden sonra ortaya çıkan ve bu boşluğu doldurmaya çalışan Amedspor ve Diyarbekirspor, bir türlü üst liglere çıkamadı.

2013-2014 sezonundan beri Amedspor 2.Lig’de, Diyarbekirspor da 3.Lig’de mücadele ediyor. Amedspor,4 sezonda 2 kez Play-Off oynarken TFF 1.Lig’e yükselemedi. 4 yıl üst üste Play-Off oynayıp 3 kez finale kalan Diyarbekirspor ise bir türlü 2.Lig’e çıkamadı. Bu sezon ise 12 haftası geride kalan liglerde Amedspor tam bir hayal kırıklığı yaratarak şampiyonluk hedefinden uzaklaşırken,Diyarbekirspor liderin 1 puan gerisinde  şampiyonluk umudunu koruyor.

Yerli Futbolcular Diyarbakırspor’dan Kalma

İlçe,kasaba,hatta mahalle takımlarının Süper Lig ve 1.Lig’de mücadele ettiği bir dönemde 2.Lig ve 3.Lig’de adı duyulmamış mahalle takımlarıyla mücadele eden Diyarbakır,bunun burukluğunu yaşıyor.

Bu tablo,Diyarbakır’da yetişen futbolcu oranına da yansıyor. Amedspor ve Diyarbekirspor’da oynayan yerli futbolcuların neredeyse tamamı Diyarbakırspor’dan kalma. Bu jenerasyon da yaş itibarıyla sona yaklaşıyor.

Alt yapıdan yeni isimler yetişmemesi dikkat çekiyor ve bu durum bölgedeki kulüplerin eleştirilmesine neden oluyor.


Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER