YENİ SEZON YENİ HEYECAN..HEDEF ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Amedspor ve Diyarbekirspor'un uzun lig maratonu serüveni 26 Ağustos'ta başlayacak. İki takımın da hedefi şampiyon olup üst liglere çıkmak.

YENİ SEZON YENİ HEYECAN..HEDEF ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
 2.Lig ve 3.Lig’de 2017-2018 sezonu 26 Ağustos Cumartesi günü oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. 2.Lig’de Amedspor,Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Geçen sezonki kadrosunu önemli ölçüde yenileyerek yeni transferlerle sezona hazırlanan Amedspor,geçen sezon önce normal lig maratonunda,sonra da Play-Off’ta kılpayı kaçırdığı TFF 1.Lig hedefine bu sezon ulaşmak istiyor. Camianın beklentisi da bir hayli fazla.Fikstür avantajı da dikkat çekiyor.

 

AMEDSPOR FAVORİLER ARASINDA

Yeni sezona Kocaeli Kartepe’de kamp yaparak giren Amedspor,kadro olarak güçlenmenin yanı sıra ekonomik olarak da biraz daha iyi durumda. Beyaz Grup’a göre Kırmızı Grup daha avantajlı değerlendiriliyor. Ancak çantada keklik bir grup değil. Grupta en az 7 takımın şampiyonluk hesapları yaptığı,bunun dışında sürpriz takımlar çıkabileceği de konuşuluyor. Geçen sezon Play-Off oynayan Kastamonuspor 1966,Menemen Belediyespor,Hatayspor ve Sivas Belediyespor , lige yeni çıkan Afjet Afyonspor ile Keçiörengücü,Bucaspor,Tuzlaspor gibi takımların zirve hesapları yaptığı biliniyor.

 

DİYARBEKİRSPOR’DA UMUTLAR YÜKSEK

Ligdeki 4 sezonunda da şampiyonluk mücadelesi veren,3 final ve 1 yarı final olmak üzere 4 kez 2.Lig’in kapısından dönen Diyarbekirspor,yeni sezonda 3.Lig 2.Grup’ta mücadele edecek. Yeşil-Kırmızılı takım,hem yönetim,hem de teknik heyet ve futbolcu kadrosu olarak yenilenerek sezona hazırlandı. Geçen sezonlarda eleştiri konusu olan taraftarlarla ve kamuoyu ile iletişim kurma konusundaki eksiklerin giderilmiş olması sevindirirken,yapılan çalışmalar ve sağlanan bütünleşme şampiyonluk için umut veriyor.

 

GRUP ATEŞTEN GÖMLEK GİBİ

Kadrosunu tecrübeli ve önemli oyuncularla takviye eden Diyarbekirspor’un yer aldığı 3.Lig 2.Grup ise ateşten gömlek grup olarak değerlendiriliyor. Van Büyükşehir Belediyespor,Y.Orduspor,Anagold24Erzincanspor,Darıca G.Birliği,Tire 1922,Turgutluspor,Muğlaspor,Kasımpaşa Erokspor,Pazarspor,Ankara Demirspor,Kırıkhanspor ve 1461 Trabzon,şampiyonluk hesapları yapan iddialı takımlar olarak gösteriliyor. Sezon boyunca hem zirve yarışında hem de Play-Off ve şampiyonluk yarışında büyük bir heyecan yaşanması bekleniyor.

 

 

BAYRAMDA MAÇLAR YOK

2.Lig ve 3.Lig’de 2-3 Eylül’de oynanması gereken ikinci hafta maçları,  Milli maçlar ve bayram nedeniyle 9-10 Eylül’de oynanacak. Liglerin ilk yarısı 17 Aralık’ta sona ererken,ikinci yarı 20 Ocak’ta başlayacak ve normal sezon 5 Mayıs’ta tamamlanacak. Normal ligin hemen ardında Play-Off maçları oynanacak.

 

ESKİ SİSTEME DEVAM

2.Lig’de 36 takım 18’er takımlı Beyaz ve Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Grup şampiyonları TFF 1.Lig’e doğrudan yükselirken,son 3 sırayı alan takımlar 3.Lig’e düşecek. Gruplarda 2,3,4 ve 5.olacak takımlar Play-Off’a kalacak. Her grubun Play-Off çeyrek ve yarı final maçları çift maçlı olmak üzere grup içi oynanacak. Yarı final aşamasını geçen Beyaz ve Kırmızı Grup birincileri tek maç üzerinden tarafsız sahada oynanacak final maçında karşılaşacak ve kazanan takım TFF 1.Lig’e yükselen 3.takım olacak.

 

AMEDSPOR GECE MAÇIYLA SAHADA

Kırmızı Grup’ta yer alan Amedspor,sezonun ilk maçına 26 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’da Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda karşılaşacak. Amedspor,yeni transferlerle güçlendirdiği kadrosuyla sahada olacak. Geçen sezon TFF 1.Lig’den düşen Mersin ekibi ise transfer yasağı nedeniyle genç kadroyla sahaya çıkacak.

Amedspor,ikinci hafta maçında 10 Eylül’de kendi sahasında Sivas Belediyespor’la karşılaşacak. Bu maç Amedspor’un geçen sezondan kalma cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

 

3.LİG’DE DE SİSTEM DEĞİŞMEDİ

3.Lig’de 54 takım,18’er takımlı 3 grupta mücadele edecek. Grup şampiyonları 2.Lig’e doğrudan yükselirken,gruplarda son 3 sırayı alan takımlar BAL’a düşecek. Gruplarda 2,3,4 ve 5.olacak takımlar Play-Off’a kalacak. Her grubun Play-Off’u kendi içinde yapılacak. Yarı final aşaması çift maçlı olacak. Yarı finali geçen takımlar final oynarken,tarafsız sahada tek maç üzerinden yapılacak final maçlarını kazanan 3 takım 2.Lig’e terfi edecek.

 

DİYARBEKİRSPOR’UN İLK RAKİBİ İSTANBUL’DAN

2.Grup’ta mücadele eden Diyarbekirspor,sezona 26 Ağustos Cumartesi günü kendi sahasında yapacağı Anadolu Bağcılar maçıyla ‘merhaba’ diyecek. Seyrantepe Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Diyarbekirspor,güçlendirdiği kadrosu,teknik heyet ve yönetimi ile şampiyon olup 2.Lig’e çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Anadolu Bağcılar,geçen sezon 2.Lig’den düştü. İstanbul ekibi,yeni yönetimi ve yeni kadrosuyla şampiyonluk hedefliyor.

 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER