YİNE İZMİR HAKEMİ YİNE FACİA

3 sezon önce Hüseyin Sabancı Diyarbekirspor'u 2.Lig'den etmişti. Bu kez yine İzmir'den Ferhan Kestanlıoğlu görev başındaydı. Verilmeyen penaltılar isyan ettirdi.

YİNE İZMİR HAKEMİ YİNE FACİA
 3 sezon önce Hüseyin Sabancı’nın skandal penaltı kararıyla 2.Lig’e çıkamayan Diyarbekirspor,bu kez yine İzmir bölgesi hakemi Ferhan Kestanlıoğlu’nun vermediği iki penaltı ile turu zora soktu. MHK’nın tepkilere rağmen İzmir’den hakemler göndermeye devam etmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

 

MAÇIN VE TAKIMIN KADERİ İLE OYNADI

3.Lig 3.Grup Play-Off yarı final ilk maçında kendi sahasında Darıca Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilen Diyarbekirspor’da yenilgi kadar hakem Ferhan Kestanlıoğlu’nun Yeşil-Kırmızılı takım lehine vermediği iki bariz penaltı konuşuluyor. Özellikle maç 0-0 devam ederken 70.dakikada verilmeyen penaltı isyan ettirdi. Diyarbekirspor atağında Serdar Cansu’nun vuruşunda konuk takımdan Selçuk topu açık ve net şekilde elle kesti.Hakem Kestanlıoğlu devam kararı verirken,sahada futbolcular tribünde ise taraftarlar ve yöneticiler isyan etti.

Maçın ardında taraftarlar,futbolcular ve yöneticiler hakem Kestanlıoğlu’na sert tepki gösterdi. Kestanlıoğlu tepkilerden dolayı soyunma odasına güçlükle gidebildi.

 

BÖLGE TAKIMLARININ BAŞARISI İSTENMİYOR

Bir golün öneminin çok büyük olduğu Play-Off sisteminde yapılan bu hataların arkasında art niyet aranıyor. Bölgede herkes MHK ve hakem camiası içindeki bazı güçlerin bölge takımlarının başarısını istemediğini konuşuyor.

Akıllara ise 3 yıl önce Diyarbekirspor’un yine Play-Off yarı finalinde Diyarbakır’da oynadığı Denizli Büyükşehir Belediyespor maçı geldi. O maçta Diyarbekirspor 1-0 öne iken İzmir bölgesi hakemi Hüseyin Sabancı,90+5.dakikada konuk takım lehine skandal penaltı kararı vermiş ve bu kararla 2.Lig’e çıkamayan Diyarbekirspor için bölgedeki kulüpler ve spor adamları ayaklanmıştı. Tepkiler üzerine Futbol Federasyonu tarafından klasman düşürülen Hüseyin Sabancı hakemliği bırakmıştı.

 

NAMOĞLU MHK’SI YİNE İŞ BAŞINDA

O sezonun  sonunda şu an yine görevde olan Yusuf Namoğlu başkanlığındaki MHK görevden ayrılmıştı. Bu sezonun başında yine göreve getirilen Yusuf Namoğlu başkanlığındaki MHK’nın Hüseyin Sabancı’yı bu kez üst klasman gözlemcisi olarak göreve getirmesi kafalarda soru işareti bırakmıştı. Hüseyin Sabancı ile ilgili skandal unutulmamışken MHK bu kez  Diyarbekirspor’un Darıca Gençlerbirliği ile oynadığı Play-Off çeyrek final maçına yine İzmir’den Ferhan Kestanlıoğlu’nu görevlendirdi ve hakemliği bırakma aşamasına geldiği konuşulan Kestanlıoğlu vermediği penaltılarla Diyarbekirspor’u mağdur etti. Tepkilerin odağındaki hem MHK hem de hakem Kestanlıoğlu büyük bir vebalın altına girdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER