TUNCA SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

 Yaklaşık bir haftadan bu yana Diyarbakır’da ana gündem maddelerinin başında Bellona ASR mobilyanın vatandaşları dolandırdığı söylemi hakimdi. Konuya ilişkin olarak Ceylan-Karavil AVM’de faaliyetini askıya alan Bellona ASR mobilya yetkilisi Mehmet Veysi Tunca ile özel bir röportaj gerçekleştirdim ve bu röportajı kamuoyu ile paylaştım. Tabi bu röportajın hemen ardından Karlis Gurup adına ve Bellona Bölge sorumlusu iş adamı Abdülkadir Karavil ile de röportaj gerçekleştirdim. Röportajların içeriği önemli, iddialar ise bir o kadar da ağır. ASR mobilya sistematik olarak ellerinden mal varlıklarının alınmak istediğini ve bu sırada da insanların mağdur olduklarını iddia ederken, Abdülkadir Karavil ise bu kadar basit olamayacaklarını ve dürüstlük ilkesine sıkı sıkıya sadık olduklarını belirtti.

 Hal böyleyken haberlerimi okuyan bir kesim, sanki birilerini aklama çabası veriliyormuş imajına kapılmış. Sosyal paylaşım platformu olan Facebook sayfamda paylaşımlarımın altına atılan yorumlarda bunu hissettiriyordu. Öte yandan tarafların tümü ile röportaj yapmam ve bunların noktasından, virgülüne kadar hiç bir paragrafını değiştirmeden vermem ise pek dikkate alınmamış olsa gerek. Aslında herkesin şunu bilmesi gerekiyor, her iki tarafta benim için eşit mesafede bir tek mağdur olan vatandaşlar yakınımdadır ki taraflara sürekli mağdurların mağduriyetinin telafi edilmesi gerektiğini sürekli dillendirdim.

 Aslında mağdurlar haklarına kavuştuklarında mutlulukları dahil tüm sahiplenmeleri kendilerine ait, benim ne bir çıkarım, nede bir karşılığım var. Olsun insanlar mutlu olsun da bize bir duada etseler yetmez mi?

 Her ne kadar herkes birbirine topu atsa ve top nihayetinde taca çıksa da beni sevindiren şey, Bellona ASR Mobilya yetkilisi Mehmet Veysi Tunca’nın kısa bir süre içersinde vatandaşların parasına kavuşacaklarını söylemesi oldu. Zira, şahsen kendisine eğer böyle bir şey yapar isen kendisinin yanında tüm söylemlerin ne kadar patavatsız olduğunu, yazılan ve çizilenlerden utanması gerekenlere kadar yüzü kızaranları görmek istediğimi söyledim. Nihayetinde eğer fikri düzgün ise zikri de düzgün olur. Bekleyip birlikte göreceğiz. Mehmet Veysi Tunca vatandaşın hakkını ödeyecek mi, yoksa açılan davalar gerçekliğe mi kavuşacak. Çok yakında hep birlikte göreceğiz.

 Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE