ABD: Hava operasyonlarının çoğu PKK'ye yönelik

Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesini eleştiren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, hava operasyonlarının çoğunun PKK'yi hedef aldığını söyledi.

ABD: Hava operasyonlarının çoğu PKK'ye yönelik
 Ashton Cartor, ABD Temsilciler Meclisi'nde ülkesinin Irak ve Suriye'deki stratejisi konusunda konuşma yaptı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Rusya ile Suriye konusunda "keskin bir görüş ayrılığı" içinde olduklarını vurgulayan Carter, ancak bunun "silahlı bir çatışma" anlamına gelmediği ifade etti.

Carter, bir milletvekilinin "Türkiye'nin yaptıklarının yeterli olup olmadığını" sorması üzerine de Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede hem havada hem karada daha fazlasını yapması gerektiğini savundu.

'TÜRKİYE IŞİD'E YARDIM EDENLERİN PEŞİNE DÜŞMELİ'

Türkiye'nin IŞİD'e yardım edenlerin ve uzantılarının peşine düşmesi gerektiğini ifade eden Carter, Türkiye'nin operasyonlarının çoğunun IŞİD'e karşı değil PKK'ye yönelik olduğunu, Ankara'nın PKK ile ilgili endişelerini anladıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın son günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konularda görüştüğünü kaydeden Carter, konunun öncelikleri arasında bulunduğunu, Türkiye'den daha fazlasını beklediklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER