Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Stk’larla Bir Araya Geldi

Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yıllardan beri biz gerileme döneminin içerisindeyiz. Hiç aşamadık, 30 yılı aşkın bir...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Stk’larla Bir Araya Geldi
Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yıllardan beri biz gerileme döneminin içerisindeyiz. Hiç aşamadık, 30 yılı aşkın bir süredir. İlk kez bu ülkede toplumumuz, milletimiz, iş adamı ve sanayicilerimiz, tüm unsurlar ilerlemeye ve yükselmeye yönelik adım atmaktadır. Biz buna 'Yükselme dönemi' diyebiliriz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çözüm süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Diyarbakır'daki STK temsilcileri ile bir araya geldi. DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Soylu, basına kapalı yapılan toplantı öncesinde kısa bir açıklamada bulunarak, tarihin temposuna ayak uydurmak ve geri kalmak istemediklerini söyledi. Soylu, "Bunun için de içimizdeki itilafları ortak bir dille çözmek istiyoruz. İçimizdeki itilafları ortak bir dille çözmez, özellikle 20'inci asırda başımıza bir şekilde örülmüş bazı tarihi gerçeklerden yola çıkılarak, bazen de suni olarak gerçekleştirilen bir takım meseleleri, itilaflarımız olarak sırtımızı taşırsak, sırtımızda ağırlığı olan ile sırtında ağırlığı olamayan ülkelerin rekabetine benzer rekabetimizi gibi biz o ağırlık olan rekabetimizle onlarla aynı yarış içinde bulunamayız, ıskalarız. Geçmişte ıskaladığımız gibi. Her değişim, dönüşüm sürecini bir şekilde ıskalayan nerede hiç birine ayak uyduramayan bir coğrafyadayız. Milletimiz diyor ki; biz birbirimize düşürüldükçe, birbirimizi anlamadıkça dünya aramızdaki makası sürekli açar ve ekonomik, sosyal olarak ta buna zemin geliştiren bir ayıp oluşturmaktadır. Verilen karar açıktır, 10 yıldan beri biriktirmiş olduğu toplum güvenini, milletin beğenisini, desteğini, itimadını belki de uzun yıllardan beri oluşturulan, altı beslenen sürekli her yıl yanan ateşin altına bir şekilde odun atılan bir meselede AK Parti doğru odunu taşıma kararını vermiş. Bu meselenin çözülmesi konusunda adımını kararlı ve stratejik bir şekilde kendi güveninin, kendi itimadının toplumun bütününe yaygın bir şekilde bir atmak üzere ortaya koymuştur. Bu öyle kolay karar verilecek bir mesele değildir. Bunun içinde millet sevgisi vardır, bunun içinde milletin derdiyle dertlenmek vardır. Gönül ister bu matematiksel bir hadise değildir. Çok yıllardan beri biz gerileme döneminin içerisindeyiz. Hiç aşamadık, 30 yılı aşkın bir süredir. İlk kez bu ülkede toplumuz, milletimiz, iş adamı ve sanayicilerimiz, tüm unsurlar ilerlemeye ve yükselmeye yönelik adım atmaktadırlar. Biz buna yükselme dönemi diyebiliriz. Bugüne kadar karşı karşıya kaldığımız tablolar her ne şekilde olursa olsun bizim medeniyetimize, bize bırakmış olduğu mirasa yakışmıyordu. Bugün yakışanı yapan kendi tarihini, kendi, dinine, geleneklerine, tarihine, adetlerine bir şekilde örtüşen bir anlayışı bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

Toplantının geri kalanı basına kapalı olarak devam ederken, Soylu daha sonra AK Parti Siyaset Akademisi kursuna katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER