Baydemir'den Gezi Parkı Yorumu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gezi Parkı’nda yaşanan protestoları doğanın tahribine karşılık oluşan bir bilinç olarak değerlendirdi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Diyarbakır...

Baydemir'den Gezi Parkı Yorumu
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gezi Parkı’nda yaşanan protestoları doğanın tahribine karşılık oluşan bir bilinç olarak değerlendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Diyarbakır Temizlik ve Çevre Sempozyumu’na moderatör olarak katılan Baydemir, 21. yüzyılın en büyük tehlike ve sorunlarından bir tanesinin insanlığın doğaya karşı açmış olduğu amansız ama aynı zamanda bilinçsiz savaş olduğunu belirterek, aynı şekilde buna karşı hatırı sayılır bir bilincin oluştuğunu ve Gezi Parkı’nda yaşanan protestoların da bu bilincin bir sonucu olduğunu söyledi. Osman Baydemir, “Bugün küresel ısınma dediğimiz, ekolojik dengenin bozulması dediğimiz bütün mevzular aslında insanlığın kendi eli ile oluşturduğu politikaların ve uygulamaların bir sonucudur. Öyle bir noktaya geldi ki hakikaten insanlığın yakın geleceği büyük riskler ve büyük tehditlerle karşı karşıya. Tam da bu noktada yakın geçmişten bugüne değin, buna paralel olarak hatırı sayılır bir bilincin oluştuğunu da görüyor ve tanıklık ediyoruz. En son Türkiye’nin batı yakasında İstanbul’da yaşadıklarımızda aslında bir bilincin oluştuğunun bir alameti olarak da algılamak mümkündür diye düşünüyorum” dedi.

Doğa ile insanın, insan ile doğanın barış içerisinde yaşamadığı müddetçe gerçek manada kalıcı bir barıştan söz edebilmenin mümkün olmadığını savunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Son 15 yıllık zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin doğu yakasında Kürt coğrafyasında yerel yönetimlerin yeni paradigması çerçevesinde çok ciddi bir çabanın da paydaşı olduğumuzu da müsaadenizle ifade etmek istiyorum. Doğa ile insan, insan ile doğa barış içerisinde yaşamadığı müddetçe gerçek manada bir barıştan, kalıcı bir barıştan söz etmek mümkün değil diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER