Baydemir’den Yatırımcılara Çağrı

Diyarbakır’da Shell Madeni Yağlar Bölge Distribütörü açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Bu kent çatışmalı ortam içerisinden barış ortamına doğru hızla ilerliyor....

Baydemir’den Yatırımcılara Çağrı
Diyarbakır’da Shell Madeni Yağlar Bölge Distribütörü açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Bu kent çatışmalı ortam içerisinden barış ortamına doğru hızla ilerliyor. Son 10 yılda hayal denilebilecek işler gerçek oldu. Hep birlikte bu şehri kalkındırmak için uğraşmalıyız ve dışarı ile rekabet edebilmek adına ittifak yapmalıyız” dedi.

Diyarbakır’da Odabaşı Shell Madeni Yağlar Bölge Distribütörü açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti. Çok sayıda iş adamının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, iş adamlarını Diyarbakır’a yatırım yapmaya davet etti. 2004 yılından günümüze Diyarbakır’da çok ciddi değişim ve gelişme yaşandığını belirten Osman Baydemir, “Bu süre zarfında hayal denilebilecek işler gerçek oldu. Bu kent çatışmalı ortam içerisinden huzur ortamına doğru hızla ilerliyor” dedi.

Konuşmasında yatırımcılara çağrılarda da bulunan Baydemir, Diyarbakır’ın kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Yatırımcılara seslenen Baydemir, “Diyarbakır’ı geliştirmek ve dışarı ile rekabet yapabilmek için ittifak yapmalıyız. Diyarbakır’a yatırım yapmaktan kaçınmayalım. Sermayesini satıp gitmeyen herkese teşekkür ederim. Şunun da unutulmaması gerekiyor. Ortaklıktan kuvvet doğar” şeklinde konuştu.

Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış ise açılışta yaptığı konuşmada 90 yıldır Türkiye’de hizmet verdiklerini söyledi. Toktamış, Diyarbakır’da her geçen gün büyüyen bir kent ile karşılaştıklarını dile getirdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Odabaşı Grup kurucusu Süleyman Odabaşı ise 23 yıldır bu kente yatırım yaptıklarını söyledi. Odabaşı, en zor dönemlerde yatırımları kesmeden devam ettiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini kaydetti.

Diyarbakır ile Van arasında bulunan 9 ilde hizmet verecek olan Sheel Madeni Yağlar Bölge Distribütörlüğü’nde 13 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER