Çipras: HDP'nin mücadelesini hayranlıkla izliyoruz!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet ile görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP'nin zorlu koşullarda amansız bir mücadele yürüttüğünü belirterek, "Sizin mücadelenizi hayranlıkla izliyoruz" dedi.

Çipras: HDP'nin mücadelesini hayranlıkla izliyoruz!
 Yunanistan Başbakanı ve SRİZA Lideri Aleksis Çipras, Ankara'daki temasları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Eş Genel Başkanı Nazmi Gür ile Shreton Otel'de bir araya geldi.

HDP heyetini sıcak bir şekilde karşılayan Çipras ile HDP heyetinin görüşmesi 19.15'te başladı. Görüşmede Yunan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias ve Çipras'ın politika ofisi üyeleri de yer aldı.

"HDP'NİN MÜCADELESİNİ HAYRANLIKA İZLİYORUZ"

HDP heyetini ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çipras, HDP'yi yakından takip ettiklerini ve HDP'nin verdiği mücadeleyi büyük bir hayranlıkla izlediklerini söyledi. Çipras yapılan son seçimlerde yüzde 10 barajına ve var olan baskılara karşın HDP'nin büyük bir başarı elde ettiğini ve SRİZA olarak bu başarıdan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. HDP'nin zorlu bir dönem geçirdiğini belirterek, "Türkiye'de baskılar ve saldırılar büyük bu konuda büyük gerilemeler saptamak mümkün maalesef" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER