Diyarbakır’da Suriye Alarmı Sürüyor

Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili merkez üs olarak belirlenen Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında hareketlilik devam ederken, çevre hava üslerinden gelen yeni uçaklarla birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısı 55’e...

Diyarbakır’da Suriye Alarmı Sürüyor
Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili merkez üs olarak belirlenen Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında hareketlilik devam ederken, çevre hava üslerinden gelen yeni uçaklarla birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısı 55’e yükseldi. Yeni gelen savaş uçakları için ise geçici hangarlar yapıldı.

Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan hava üslerinden Diyarbakır’a savaş uçakları sevk edilmeye devam ediyor. Suriye'deki gerginliğin devam ettiği ve Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine TSK, kırmızı alarma geçerek Diyarbakır’a çevre üslerden takviye amaçlı savaş uçağı gönderdi.

Sınır bölgelerine asker sevkıyatının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üssü’nde başlayan hareketli anlar devam ediyor. Türkiye’de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır’a gelen F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısı 55’e yükseldi. Diyarbakır’a gelen çok sayıda F-16 savaş uçağının, Suriye’deki gelişmeler üzerine bu bölgeye kaydırıldığı ve olası bir sınır ihlali olması durumunda bu uçakların hazırda bekletildiği belirtildi.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına sevk edilen savaş uçakları için yeni hangar yapımları tamamlandı. Savaş uçaklarının güneşten korunması için yapılan geçici hangarların demir direklerden yapıldığı ve üzerine branda çekildiği görüldü.

2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161'inci bombardıman filosu, Amasya Merzifon’dan Tunç ve Akıncı olarak adlandırılan 151'inci ve 152’inci filo ile birlikte Eskişehir'den gelen Panter olarak adlandırılan 111'inci saldırı filosundan takviye savaş uçaklarının geldiği belirtildi. Gelen takviye savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısının 55’e yükseldiği bildirildi.

Öte yandan Diyarbakır'a takviye gelen savaş uçaklarının bölgeye adapte olmaları için sürekli olarak eğitim uçuşları yaptığı belirtildi. Gece geç saatlere kadar süren eğitim uçuşlarıyla Suriye’ye yapılacak olası bir operasyonda nasıl hareket edileceği ve uçakların manevra kabiliyeti test ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER