Diyarbakır'daki Kck Davası

PKK'nin üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi

Diyarbakır'daki Kck Davası
- 98'i tutuklu 175 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık avukatlarının tahliye taleplerini reddetti

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan 20'si hazır bulundu, diğerleri ise mazeret bildirerek katılmadı.

Mahkeme başkanı, iddianamede, tutuklu sanıklardan BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş hakkında, partiye ödenen aidatları örgüte aktardığı ve aidatını yatırmayanları partinin ilgili kuruluna sevk ettiği yönünde iddialar bulunduğunu hatırlattı.

Aktaş, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmada, iddia makamının bu konuyu yanlış değerlendirdiğini ileri sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklu sanıkların avukatlarının tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER