Ensarioğlu: 3 bin köy yakılırken neredeydiniz?

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Gezi Parkı’ndaki olayların arkasında uluslar arası güçlerin de bulunduğuna dikkat çekerek, “Eylemcilerin üç çadırının yanmasına isyan edenler Güneydoğu'da ormanlar ve 3 bin köy yakılırken neredeydi” dedi

Ensarioğlu: 3 bin köy yakılırken neredeydiniz?
Türkiye ve dünya gündemine taşınan Taksim’deki olayları değerlendiren AKP’li Ensarioğlu, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Olayların büyümesinde diyalog eksikliğinin bulunduğunu ifade eden Ensarioğlu, şunları söyledi:

BİZİM ANLATIMIMIZDA EKSİKLİK VAR

“Gezi olaylarının başlangıcında çevre duyarlılığı, samimi olan insanlar vardı. Bunlara saygı duymak ve dikkate almak gerekir. Ben birbirimizi iyi anlamadığımız kanaatindeyim. Yani 12 ağaç sökülecekse, yerine yenileri dikilecekse, daha güzel bir çevre oluşturulacaksa, bunun halka daha iyi anlatmak lazımdı. Burada bizim anlatımımızda bir eksik görüyorum. Gezi olaylarında itirazı olanlarla, bir diyalog eksikliği görüyorum. Halkı hiçe sayamazsınız dinlemek ikna etmek zorundasınız. Ama bu olaylar başladıktan sonra haklı taleplerin arkasına saklanarak, hükümetle baş edemeyen siyaseten AKP'nin politikaları dibinden muhalefet çevreleyen ezilen muhalefet çevreleri ve AK Parti’den rahatsız olan her kesim ittifakla bu fırsatı bir AK Parti karşıtlığına ve bir halk hareketine dönüştürme gayreti var.”

BU İŞİN ARKASINDA ULUSLAR ARASI GÜÇLER VAR

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, olayların büyümesinde Ergenekoncu çevreler ile uluslar arası güçlerin bulunduğunu vurgulayarak, “Burada Ergenekoncu çevrelerinde dahili ve uluslararası bir takım Türkiye'nin pozisyonundan rahatsız olanların da müdahalesi söz konusudur. Fransa’da La Figaro gazetesinin bu meseleye yedi sayfa ayırdığına şahit oldum. Bu olay La Figaro'nun yedi sayfa ayıracağı bir olay değildi. Fransa’da olsaydı bu olay yedi sayfa yer verilmezdi. Bu bir uluslar arası, ulusal ve Ergenekoncuların dahil olduğu çıkışı masum ve haklı olan bizim de kabahatimizin olduğu bir hareketin fırsata dönüştürülmesidir” diye konuştu.

“OKYANUSU GEÇEN DEREDE BOĞULMAZ”


BDP ve MHP’nin olaylarla ilgili tavrını olumlu bulan Ensarioğlu, şunları kaydetti: “Burada AK Parti’yi devirme süreci engelleme gayreti var. AK Parti bu oyunlara gelmez. Okyanusu geçen derede boğulmaz. Geçmişte Doğu ve Güneydoğu’da ormanların tamamı yandı. Bugün 12 ağaç için kıyameti koparanların -12 ağacın yerinden sökülmesini önemsemediğim anlaşılmasın- gerekçesini buna dayandıranların o gün gıkı çıkmadı. Göstericilerin üç çadırı polis tarafından yakıldı ki bunu kınıyorum. O üç çadır için kıyameti koparanlar Güneydoğu’da üç bin köy yakılırken gıkı çıkmadı. Bunlar sahte demokratlar, bize numara çekmesinler. Bu yanlışlara son veren biziz. Yarın özgürlükçü bir anayasa getirdiğimiz zaman bunların nereye kaçacağını hep birlikte göreceğiz. Gezi olayları ile ilgili BDP'nin tutumunu barış sürecine sahip çıkma olarak görüyorum. BDP tabanının olaylara dahil olmamasını bir sorumluluk örneği olarak görüyorum. Sorumlu bir siyasi tavır sergilenmiştir. Aynı tavrı MHP'de de görmek mümkün..

DAĞA ÇIKIŞLAR VAR, ÇOĞU ÜNİVERSİTE MEZUNU

Barış süreci sağlıklı işliyor. Türkiye’de bu karışıklığın bizim demokratikleşme adımlarımızı atma dönemine denk gelmesi bizi asla geri bırakmamalı. Bizim artık somut adımları atma zamanımızdır. Anayasa değişiklikleri bir an evvel hayata geçirilmeli. Sürecin selameti açısından yasal düzenlemeler somutlaşmalıdır. Atılması gereken adımların geciktirilmemesi gerekir. Geri çekilme kararının alındığı bir dönemde dağa çıkışlara anlam veremiyorum. Gelen bilgilere göre dağa çıkanların çoğu üniversite mezunu veya öğrenci.”
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER