Ensarioğlu'ndan Çarpıcı Yorum

KCK'nın geri çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından gözler sürecin mimarlarından AK PArti'ye çevrildi.

Ensarioğlu'ndan Çarpıcı Yorum
AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu KCK'nın geri çekilme açıklamasını "Fiili durumun resmi açıklaması" diyerek değerlendirdi. İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan Galip Ensarioğlu şunları söyledi:

ÇEKİLİYORMUŞ GİBİ YAPTILAR

"Fiili durumu resmileştirmişler. Zaten geri çekilmede başından beri isteksiz davrandılar. Kendilerine göre, bizim de tahmin ettiğimiz bazı gerekçeleri var. Zaten geri çekilme fiilen durmuştu, göstermelik bir çekilme yapılıyordu.

Örgütün geri çekilme konusunda zaten çok isteği yoktu, sadece Öcalan'ın isteğini yerine getiriyormuş görüntüsü vermeye çalışıyorlardı. Öcalan'ın yaptığına karşı çıkamayackları için çekiliyormuş gibi yapıp çekilmediler."

SÜRECİ PKK'YA BAĞLI OLARAK YÜRÜTMEMEK LAZIM

"Hükumete yapılan bu suçlamaların yersiz olduğunu herkes Meclis açıldığında görecek. Bu karar süreci umuyorum ki olumsuz etkilemez. Süreci PKK'ye bağlı olarak yürütmemek lazım, bu süreç, Türkiye'nin demokratikleşme sürecidir ve PKK'nin çekilmese, silahtan vazgeçmese bile bu süreci devam ettirmek lazım. İnsanların dağa çıkış sebebi veya PKK'nın şiddete meşruiyet gösterediği ne sebep varsa bu sebepleri ortadan kaldıracağız. Bir an evvel Kürt sorununun çözümü ve demokratikleşme için atılması gerekli adımlar var ama bunların zemini meşru siyasi demokratik zemindir ve bu zemin de Türkiye'de mevcuttur. Meclisin erken açılması gündemde, bu konuda gerekli çalışmalar yapılacak."

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER