'Hükümeti Uyarmıştık'

Kışanak, "Bunu taktik olarak algılamamak gerekir" derken, Ahmet Türk açıklamanın 'çözüm süreci'nin bittiği anlamına gelmediğini söyledi.

'Hükümeti Uyarmıştık'
KCK, hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması sonucu PKK'lı teröristlerin geri çekilmesini durdurduklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardında il yorum Gültan Kışanak'tan geldi. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak "Beklenmedik bir açıklama değildi. Keşke bu noktaya gelinmeseydi" dedi.

"HÜKÜMETİ UYARMIŞTIK"

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Kışanak, "Bu aniden ortaya çıkmış bir durum değildir. Son 3-4 aydır demokratikleşme konusunda gerekli adımlar atılmayınca hükümete uyarıları yapmıştık. 'Bir tıkanma ihtimali var' diye söyledik, ancak hükümet bizim çabalarımıza olumlu cevap vermedi. Göz göre göre geldi. Beklenmedik bir açıklama değildi. Keşke bu noktaya gelinmeseydi" dedi.

Gültan Kışanak, "Bunu taktik olarak algılamamak gerekir" diye konuştu.

AHMET TÜRK: ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTTİĞİ ANLAMINA GELMİYOR

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk ise, PKK'nın geri çekilmeyi durdurmasının, 'çözüm süreci'nin bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Türk, "Bugüne kadar gördüğümüz kadarıyla, somut bir şey yok, atılmış bir adım yok, bir proje de ortada yok. Bu kadar acılı süreçlerden sonra niyetler üzerine bu işin gitmeyeceğini hükümetin görmesi lazım" diye konuştu.

"KARŞI TARAF HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSA..."

Ahmet Türk, KCK'nın açıklamasında hükümetin adım atmasını talep eden bir yaklaşım olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Karşı taraf hiç bir şey yapmıyorsa, birilerinin de fazla yapacağı bir şey yok. Karşı tarafın ne yapacağını bilmediğimiz zaman bütün güçlerinizi çıkardığınızda o zaman bir hayal kırıklığı yaşayacak Kürtler. Burada güçlerinin çıkarılmaması veya durdurulmaması, bu sürecin bozulduğu anlamına gelmez. Ben öyle yorumlamıyorum, öyle bakmıyorum böyle yorumlandığına da inanmıyorum. Ancak, hükümetin gerçekten niyetinin ortaya çıkması, bir karardır, bir beklemedir, bir bekleyip görme anlayışıdır. Öyle değerlendirmek istiyorum. Zaten diğer taraftan hükümet, gerçekten barışçıl süreçle ilgili Kürtleri tatmin edecek proje ortaya koyarsa, bu süreç işleyecektir. Arkasında bu var.

"SÜREÇ BİTMEDİ"

Bu sürecin bittiği anlamına gelmiyor. Açıklamalarından çok açık bir şekilde anlaşılıyor. Ama, sürece yanıt vermeyen bir hükümet karşısında da kendisini gözden geçirme ve pozisyon alma durumu olarak değerlendirmek gerekiyor."
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER