İbadi: Krizin çözümü askerlerinin Irak'tan çekilmesine bağlı

Irak Başbakanı İbadi, Bağdat'ta bulunan MİT Müsteşarı Fidan ve Sinirlioğlu ile Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını görüştü.

İbadi: Krizin çözümü askerlerinin Irak'tan çekilmesine bağlı
 Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Bağdat'ta bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü.

İbadi heyete, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığından dolayı yaşanan 'krizin' çözülmesinin, "Türkiye güçlerinin tamamen Irak topraklarından çekilmesine" bağlı olacağını iletti.

Türk güçlerinin Irak'tan çekilmesinin iki komşu ülke arasında olumlu ilişkilerin gelişmesi, çeşitli alanlarda işbirliği ve koordinasyon sağlayacağı ifade edildi.

CAFERİ: TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI ÜLKE EGEMENLİĞİNİN İHLALİ

Fidan ve Sinirlioğlu'nun aralarında bulunduğu heyet Başbakan İbadi'nin ardından Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El Caferi ile biraraya geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal tarafından yapılan yazılı açıklamada, Caferi'nin, Türkiye güçlerinin Irak'ta bulunmasının ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini savunarak, bu güçlerin Irak topraklarından çekilmesi gerektiğini istediği ifade edildi.

IŞİD'LE MÜCADELE

Öte yandan heyetin, Türkiye'nin Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu ve terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde yanında olacağını aktardığı kaydedildi.

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesinin ardından Ankara-Bağdat hattında gerilim sürerken, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye'den giden askerlerin muharip olarak değil, eğitimci olarak Musul'a gittiğini belirterek, geri çekilmenin söz konusu olmadığını söylemişti.

Bu
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER