KCK Eşbaşkanı Bese'nin annesi: Kızım barışı getirsin

Kandil Dağı'nda yapılan kongre ile KCK eş başkanlığına getirilen 'Besi Hozat' kod adlı Hülya Oran'ın Hozat'taki annesi Geyik Oran, kızının barış için çaba göstermesini isteyerek, "Barış olur da kızım gelirse 7 kurban keseceğim" dedi.

KCK Eşbaşkanı Bese'nin annesi: Kızım barışı getirsin
KCK 'nın, Kandil Dağı'nda yaptığı kongrede Cemil Bayık ile birlikte eş başkanlığa seçilen 'Bese Hozat' kod adlı Hülya Oran'ın Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde oturan annesi Geyik Oran, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hozat'ın Yeni Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Oran, PKK ’ya katıldıktan sonra kızını hiç görmediğini söyledi. Geyik Oran, Türkçe bilmediği için Zazaca yaptığı konuşmada, "Ben 19-20 senedir kızımı görmedim. Yıllardır onun hasretiyle yanıyorum. Ben ona hasretim, o benim bir tanemdir, sevinç kaynağımdır. Eğer bu barış olursa ve kızıma kavuşursam, ben tam 7 kurban keserim, bunu yıllardır vadetmiştim. Biz barıştan yanayız, yeter ki barış olsun, ortama bir barış gelsin. Ben barış istiyorum. Bu acılar son bulsun istiyorum. Ben başka bir şey istemiyorum. Benim çocuğum, barış getirsin istiyorum. Hiç bir genç ölmesin, hiç bir anne ağlamasın. Ben ölmeden önce kızımın, Hülya'mın yüzünü görmek istiyorum. Barış içinde, huzur içinde kızıma sarılmak istiyorum ve kızımı sevmek istiyorum. Bizim Allah'tan tek isteğimiz barış olsun. Başka da bir şey istemiyoruz" dedi.

10 çocuk annesi Geyik Oran, evlatlarından sadece Hülya'nın okuduğunu belirterek, "Benim kızım öğretmenler tarafından çok seviliyordu, çok akıllıydı. Benim kızım sevilecek bir kızdır. Kızımın dengi yoktu. Kızım Kayseri'de liseyi bitirdi, hemşirelik okulunu kazandı, tatilde dağa çıktı. O günden beri kendisine ulaşamadık. Barış gelirse biz ona, o bize kavuşacak, kızım kesinlikle barıştan yanadır" dedi.

KIZ KARDEŞİ DAĞDA ÖLMÜŞ

Hozat'ta, annesine yakın bir evde yaşayan 'Bese Hozat' kod adlı Hülya Oran'ın ablası 49 yaşındaki Gönül Yıldız, "Hülya'dan sonra en küçük kardeşimiz Nuray da dağa çıktı ve vuruldu. Bizim annemizle ortak isteğimiz, hiçbir genç ölmesin, hiçbir anne ağlamasın ve benim kardeşim barış için çabalasın. Hülya dağa gittikten sonra annem yemeden içmeden kesildi. Babam 13 yıl önce Hülya'nın hasretiyle öldü. Annem Hülya'nın dağa çıktığı ilk yıllar evde yemek bile yapmıyordu. Diyordu ki 'kime yapayım yemeği.' Annem o günden sonra çok kötü oldu, yıkıldı ve zaten durumu perişan. Bizim acımız çok büyük. En küçük kız kardeşimiz de yıllar önce Dersim Çiçekli bölgesinde bir çatışmada öldürüldü." diye konuştu.

BARIŞ GETİRMEK İÇİN ÇABALASINLAR

Abla Gönül Yıldız, kardeşi ve Cemil Bayık'tan barış istediğini belirterek, "Biz hem Cemil Bayık'tan hem Hülya'dan tek dileğimiz, barış getirmek için çabalasınlar. Her şeyi barış için yapsınlar. Bu kanın durdurulması, gençlerin ölmemesi için, annelerin ağlamaması, kardeşlerin ağlamaması için tek dileğimiz barış. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER