Kışanak’tan Taksim’deki Olaylara İlişkin Açıklama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu direnişi sürdüren halkımıza da buradan desteklerimizi iletiyoruz. AKP hükümetini, İçişleri Bakanını...

Kışanak’tan Taksim’deki Olaylara İlişkin Açıklama
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu direnişi sürdüren halkımıza da buradan desteklerimizi iletiyoruz. AKP hükümetini, İçişleri Bakanını ve İstanbul Valisi'ni bir an önce halkın bu iradesini tepkisine saygı duymaya davet ediyoruz. Saldırıları derhal durdursunlar” dedi.

Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen Ortadoğu Kadın Konferansı'na katılan kadınlar, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi. Kadınlar adına açıklama yapan Kışanak, Taksim'de polisin yaptığı müdahaleyi kadınlar olarak şiddetle kınadıklarını söyledi. İdarenin yönetimini, aldığı kararı beğenmeyerek protesto etmenin demokratik bir hak olduğunu dile getiren Kışanak, bu hakkın engellenmesini asla kabul etmediklerini bildirdi. Taksim'deki eylemcilerin ağaçlara, doğaya, Taksim Meydanı'na sahip çıktığını anlatan Kışanak, “Bu direnişi sürdüren halkımıza da buradan desteklerimizi iletiyoruz. AKP hükümetini, İçişleri Bakanını ve İstanbul Valisi'ni bir an önce halkın bu iradesini tepkisine saygı duymaya davet ediyoruz. Saldırıları derhal durdursunlar. Polisi Taksim'den çeksinler. Halka yönelik bu şiddetli saldırıyı yapanların yönetenlerin de hakkında açılan soruşturma adil bir şekilde yürüsün ve bu saldırıları gerçekleştirenler adalete teslim edilsinler. Taksim'de alışveriş merkezi yapmanın, ağaçların katledilmesinin kabul edilecek bir durum değil” dedi.

Taksim’deki göstericilerin amacına da değinen Kışanak, “Taksim'de bu direnişi sürdürenler, hepimizin nefes alma hakkını savunuyorlar. Hepimizin parkını, kamusal alanını savunuyorlar. Hükümeti de bu hakkın savunulmasına saygı göstermeye ve derhal bu konudaki tasarrufundan, politikalarında vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2013, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER