Lice Talimatını Veren PKK'lı

Lice'de karakol protestosu olaylarının arkasındaki PKK'lının kim olduğu ortaya çıktı.

Lice Talimatını Veren PKK'lı
Lice'de karakol protestosu olaylarının arkasındaki ismin bölgede PKK adına uyuşturucu trafiğini yöneten 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz olduğu açıklandı. Yıldeniz'in örgütün çekilmesine de karşı çıktığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu İnşaatı'na yönelik protesto eylemlerini PKK'nın Diyarbakır bölge sorumlularından 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz'in kışkırttığı öğrenildi.

ESRAR SORUMLUSU

Akşam'ın haberine göre; PKK'nın Diyarbakır sorumlusu 'Doktor Aydın'ın yardımcısı olan ve Lice Dibek kırsalında yaklaşık 200 PKK'lıyla halen bölgede barınan Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz'den habersiz bölgede hint keneviri uyuşturucu ekimi yapılmıyor. Tüm uyuşturucu tarlalarının sorumlusu olan Yıldeniz, uyuşturucudan elde edilen paralardan PKK adına sözde vergi alıyor.
İstihbarat birimlerine göre PKK uyuşturucudan yılda 500 milyon dolar rant elde ediyor ve uyuşturucunun büyük bölümü Lice kırsalında elde ediliyor.
Diyarbakır emniyetinin son aylarda yaptığı büyük operasyonlarda uyuşturucu tarlaları yerle bir edildi. Son 6 ayda yaklaşık 7 ton uyuşturucu ele geçiridi ve yakılarak imha edildi.

ÇEKİLMEK İSTEMİYOR

Olayların arkasındaki isim "Reber" kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz'in uyuşturucu trafiğinden elde edilen büyük rant nedeniyle çözüm sürecinde bağımsız hareket ettiği belirtildi. Lice'nin Dibek kırsalında kendine bağlı 200 PKK'lıyla barınan ve sınırdışına çekilmeye karşı çıkan Yıldeniz, bölgedeki bir çok kanlı olayın da sorumlusu.

DERSANE VE SİLVAN KATLİAMI EMRİNİ O VERDİ

Yıldeniz'in emrini verdiği saldırılardan bazıları şöyle:

- 3 Ocak 2008 Diyarbakır'da askeri servis aracına saldırı düzenlemek isterken çoğu öğrenci 8 sivilin ölümü, 66 kişinin de yaralanması.
- 8 Ekim 2008 Diyarbakır'da polis servis aracına saldırı; 1'i servis şoförü, 4'ü polis 5 kişinin şehit oldu. 18 polis yaralandı.
- 14 Temmuz 2011 Silvan saldırısı sonucu 13 asker şehit oldu. 7 asker yaralandı.
- Bölgedeki çok sayıda eylem ile asker kaçırma olayları.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER