Mısır’da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır'da yaşanan çatışmalarda ordunun ateş ederek öldürdüğü 200 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.Diclekent Camisi'nde teravih namazının ardından cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kılındı....

Mısır’da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır'da yaşanan çatışmalarda ordunun ateş ederek öldürdüğü 200 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Diclekent Camisi'nde teravih namazının ardından cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in de katıldığı namazın ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin okudu. Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır’a hizmet etmesi, Mısır’ı yönetmesi ya da Mısır’ı temsil etmesinin söz konusu olmadığını belirten Ergin, kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkının olmadığını savundu. Ergin, terör örgütünün başındaki general Sisi'nin artık sadece bir darbeci değil aynı zamanda eli kanlı bir cani olduğunu anlatan Ergin, şöyle konuştu: "Genç, ihtiyar, kadın, çocuk ayırt etmeksizin asker ve polise halka karşı gerçek mermi kullanma emrini veren darbeciler Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye de casusluk suçlaması gerekçesiyle hapis cezası vermişlerdir. Bu cezanın meşru hiçbir dayanağı yoktur. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen Batı bu darbeyi alenen desteklemektedir. Barışçıl gösteri yaparak beyan ettikleri iradenin ardında duran Mısır halkına karşı uygulanan şiddet Batılı demokrasileri hiç de rahatsız etmemektedir. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır."

Mısır'da yaşanan olayları esefle kınadıklarını aktaran Ergin, Mısır ordusunda yer alan askerleri istifaya davet ederek şunları söyledi: "Mısır’da, başta Adeviyye Meydanı’nda olmak üzere mücadele eden tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Arakan, Doğu Türkistan, Sudan, Somali, Libya, Tunus ve Mısır’da yaşanan sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilir. Biz, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak zulmün her türlüsüne karşı mücadele etmeye ve İslam birliği idealimiz için koşturmaya devam edeceğiz"

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER