Öcalan'dan, Barzani'ye Mektup

Abdullah Öcalan, 'Çözüm süreci' ile ilgili Mesut Barzani'ye bir mektup yazdığı iddia edildi.

Öcalan'dan, Barzani'ye Mektup
İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, 'Çözüm süreci' ile ilgili Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye bir mektup yazdığı iddia edildi. Mektubunda Barzani'yi mücadelesi nedeniyle Öcalan, Türkiye dışına çekilen PKK'lılara da sahip çıkmasını isterken, "Değerli ve saygıdeğer kardeşim; ben sizi sadece Kürt bölgesinin değil, dört parça Kürdistan'ın lideri olarak görüyorum. Çünkü, Kürt haklarının yarısını aldınız, geri kalan diğer yarısını da yine sizin alabileceğinize inanıyorum" dedi.

Kuzey Irak'ta yayın yapan 'Waranpress' internet sitesinde yer alan habere göre, Abdullah Öcalan, İmralı'dan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye çözüm sürecine ilişkin mektup yazdı. Mektubun 6 Haziran günü Barzani'nin eline ulaştığı belirtilen haberde, Mesut Barzani ile Abdullah Öcalan'ın yıllar önce bir görüşmelerinde çekilen fotoğrafları da yer aldı.

Öcalan'ın yazdığı ve Barzani için "Kürt milletinin lideri" diye başlayan mektupta, Öcalan Mesut Barzani'yi sadece Kürt bölgesinin değil 4 parça Kürdistan'ın lideri olarak gördüğünü dile getirdi. Öcalan'a ait olduğu belirtilen mektupta şun ifadeler yer alıyor:

"Kürt milletinin değerli lideri Mesut Barzani, selam ve saygılar. Her şeyden önce emek ve çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Kadim ve tercübeli siyasetinizle Türkiye'de dökülen kanın sonlanmasında ve barış kararının alınmasında gösterdiğiniz irade ve kararlılıktan dolayı size teşekkür ediyorum. Değerli ve saygıdeğer kardeşim Mesut Barzani. Ben sizi sadece Kürt bölgesinin başkanı değil, dört parça Kürdistan'ın lideri olarak görüyorum ve bu şerefi de size veriyorum. Çünkü, hepimiz anladık ki, zeki ve kadim tercübenizle Kürt milletinin yarısından fazlasının haklarını elde ettiniz. Ben bu inancı taşıyorum. Ben Kürt halkının yarısının haklarını elde edenin, diğer geri kalan haklarını da elde edebileceğine inanıyorum. Allah'tan dileğim sizin sağlıklı ve başarılı olmanızdır.

PKK RİCASI


Benim sizden dileğim ayrıca şudur ki, oraya gelen PKK gerillalarına da sahiplenmeniz ve yaşamlarını garanti altına almanızdır. Gerillaların yaşamlarının riske girmemesi için çaba göstermenizi diliyorum."

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER