ÖSO KOMUTANI: PKK'NIN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

ÖSO Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcebbar Akidi, PKK'nın kendilerini arkadan vurduğunu ifade ederek, PKK'nın kökünü kurutacaklarını söyledi.

 ÖSO KOMUTANI: PKK'NIN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ
Özgür Suriye Ordusu Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcebbar Akidi, yönetime bağlı Ordu ile çatışırken PKK'nın kendilerini arkadan vurduğunu ifade ederek, PKK'nın kökünü kurutacaklarını söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu PYD ile muhalifler arasında çatışmalar devam ederken, ÖSO PKK'ya karşı etkin bir mücadele başlatacağını bildirdi. Yönetime bağlı Ordu ile savaşırken PKK birliklerinin kendilerine her defasında saldırdığını ifade eden muhalifler, bunadan sonra PKK'nın eylemlerine müsamaha edilmeyeceğini kaydetti.

"PKK HEP SIRTIMIZDAN VURDU, KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ"

Halep'te aşiret lidereri ve toplum önderleri ile bir araya gelen ÖSO Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Akidi, "PKK'ya bundan sonra acıma olmayacak" dedi. Albay Akidi, "Liva el Tevhid'e (Tevhid Tugayı) haber gönderdim. Ne kadar askeri malzememiz varsa hepsini alın. Artık bu konuya karşı sessiz kalınmaz. Her defasında PKK ile anlaşma yapmamıza rağmen hep sırtımızda vurdular. Bundan sonra merhamet edilmeyecek. Acıma olmayacak. Eğer imkanımız olursa (PKK'nın) köklerini kurutacağız."dedi.

"PKK'DAN BAHSEDİYORUZ, KÜRTLERDEN DEĞİL"

Hedeflerinin sadece PKK olduğunu Kürt halka yönelik hiç bir düşmanlıklarının olmadığının altını çizen muhalif Albay Akidi,"Bizim hedefimiz sadece PKK'dır. Birliklerimiz, yönetime bağlı Ordu ile çarpışırken PKK arkadan vurdu. Biz sadece PKK'dan bahsediyoruz. Kürtlerden değil. Bu iyi anlaşılsın. Kürtler bizim kardeşimiz. Aynı şekilde onlarda bizimle birlikte çarpışıyor. Kürt kardeşlerimizden oluşan Ezeli Tugayı bizimle omuz omuza savaşıyor."ifadelerini kullandı.

PYD, geçtiğimiz hafta Muhaliflerle çatışarak Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn'ı ele geçirmişti. Bölgede bağımsız bir Kürt devleti kuracaklarını duyuran PYD'ye en büyük tepkiyi Türkiye vermişti. MİT, Türkiye'ye çağırılan PYD Başkanı Salih Müslim'i ikaz etmişti.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER