Paralı Zarf Rezaleti

MHP’nin basın toplantısında “rezalet” yaşandı. Toplantıyı isteleyen basın mensuplarına içinde para bulunan kapalı zarfların dağıtılmak istenmesi büyük tepki çekerken, gazeteciler olayı kınadı.

Paralı Zarf Rezaleti
MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç'un basın toplantısında rezalet yaşandı.
Karakoç çözüm süreciyle ilgili görüşlerini açıkladığı basın toplantısı sonrasında, basın mensuplarına içinde 50 lira bulunan kapalı zarfların dağıtılmak istenmesi büyük tepki çekti. Gazeteciler olayı kınarken, Karakoç özür diledi.
 
KARAKOÇ’UN BASIN TOPLANTISI
 
Dün sabah çözüm sürecine ilişkin görüşlerini açıklamak üzere yanında Kayapınar İlçe Başkanı Harun Yaşa, Bağlar İlçe Başkanı Turan Kahraman, Kulp İlçe Başkanı Recep Donat ve Kocaköy İlçe Başkanı Mehmet İçli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, "40 bin insanımızın ölümüne neden olan bu terör örgütünün Kürt sorunu veya Kürtlerin temsilcisi değil. Türkiye'de PKK terör örgütü sorunu vardır. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu sanal bir sorundur" iddiasında bulundu.
 
GAZETECİLERE PARA ZARFI
 
Buarada, basın toplantısının ardından partinin basın sorumlusu olduğunu söyleyen bir kişi gazetecilere kapalı zarf vermeye başladı. Verilen zarfın kapalı olmasından şüphelenen gazetelerin çoğu zarfı almayı reddetti. Zarfın içinde davetiye veya basın açıklaması olduğunu zannederek alan bir gazeteci, daha sonra meslektaşlarının uyarısı ile zarfı açtı ve içinden çıkan 50 liralık banknot olduğunu gördü.
Gazeteciler arasında infial yaratan skandal olay üzerine zarf ve para götürlüp geri verildi.
 
KARAKOÇ ÖZÜR DİLEDİ
 
Olayın kısa sürede duyulması ve haber konusu olması üzerine MHP İl binasında gazetecilere açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, basın mensuplarına zarf vermek isteyen kişiyi derhal disiplin kuruluna sevk edeceklerini iddia etti. 15 yıllık siyaset hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını öne süren Karakoç, gazetecilere karşı böyle bir yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirtti ve basın mensuplarından özür diledi. Karakoç, konuyla ilgili Genel Merkez nezdinde de girişimlerde bulunacağını ifade etti.
 
BASIN KURULUŞLARI KINADI
 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ve Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Kaçar, ortak açıklamada olayı kınadı. Gazetecilerin basın toplantısını bir görev olarak izlediği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: "Bizler bölgede görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret- maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun veya siyasi partinin açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz.
 
AHLAKSIZCA BİR TEKLİF
 
MHP İl Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu hareket ne kadar ahlaktan yoksun ise zarfı almak da o derece ahlaksızlıktır. Bu bölgede görev yapan gazeteciler her zaman, insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber alma özgürlüğü amacıyla görev yapmışlardır. Bu görevleri yaparken şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Bütün bunlar ortada iken, bölgemizde gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiçbir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife prim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. MHP İl Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu hareketi şiddetle kınıyoruz."
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER