PKK'dan Lice olaylarına ilk tepki

PKK , Lice'de karakol protestosu sırasında yaşanan olaylara tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

PKK'dan Lice olaylarına ilk tepki
KCK, Lice olaylarına tepki göstererek, "AKP iktidarı şunu çok iyi bilmelidir: Kürt halkı sindirilmeyi, teslim alınmayı ve sessiz kalmayı asla kabul etmeyecektir" dedi. Hareket olarak faşizan baskılara göz yummayacaklarını belirten KCK, halkı demokratik eylemlerini yükseltmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Diyarbakır'da dün gerçekleşen Lice saldırısı protestosundaki olaylara sert tepki gösterdi. Açıklamada, faşizan baskılara göz yummayacaklarını kaydederek, halka her yerde demokratik-siyasi-meşru eylemleri yükseltme çağrısında bulundu.

'AKP İKTİDARI KUŞKU VE GÜVENSİZLİK YARATAN BİR TUTUM İÇERİSİNDEDİR'

KCK'nın açıklaması şöyle:

"Demokratik Çözüm Süreci'nin ikinci aşamasında adım atması gereken AKP iktidarı, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırılarıyla kuşku ve güvensizlik yaratan bir tutum içerisine girmiştir. Sürecin ruhuna denk düşen bir zihniyet ve pratik adımlar atmak yerine, hiçbir umut ve güven vermeyen bir yaklaşım, tarz ve üslup içerisindedir. Demokratik Çözüm Süreci'nde yeni karakollar inşa etmek, barajların yapımına hız vermek ve korucu sayısını arttırmak, haklı olarak çözümden yana olan tüm kesimlerde büyük kuşku ve kaygı yaratmaktadır.

'TAHAMMÜLSÜZLÜK, SÖMÜRGECİ ZİHNİYETİN DIŞA VURUMUDUR'

Kürt halkının yeni karakolların yapılmasına karşı tepki göstermesi, son derece haklı ve meşru bir tepki olduğu gibi, aslında halkımızın Demokratik Çözüm Süreci'ne ne kadar sahiplendiği ve başarılı olması için ne kadar kararlı olduğunu ortaya koymaktadır. AKP iktidarı gerçekten barış ve demokratik çözümden yana ise, yeni karakolların ve barajların yapımı ile korucuların sayısının arttırılmasını derhal durdurmalıdır. Halkın demokratik tepkisine dahi tahammülü olmayan bir iktidar zihniyeti, çözüm sürecini ne kadar geliştirebilir! Demokratik siyaset zaten yürüyüş, toplantı, vb. etkinliklerin geliştirilmesi değil midir! Demokratik siyasete tahammül etmemek, sömürgeci zihniyetin dışa vurumu olduğu gibi, demokrasi anlayışından ne kadar yoksun olunduğunu gösterir. Lice'de yurtsever Kürt genci Medeni Yıldırım'ı katleden zihniyetle Ankara'da Ethem Sarısülük'ü katleden zihniyet aynı zihniyettir.

'DEMOKRATİK EYLEMLERİN BASTIRILMASINA SESSİZ KALAMAYIZ'

Lice'de karakol inşasına karşı tepki gösteren halkımıza kurşun yağdırarak insanları katleden politikalarla çözüm süreci gelişemez. Kürdistan halkı 30 yıllık savaşta verdiği bedeller, gösterdiği kahramanlık ve kazandığı politik bilinçle direnmesini elbette bilecektir. AKP iktidarı şunu çok iyi bilmelidir: Kürt halkı sindirilmeyi, teslim alınmayı ve sessiz kalmayı asla kabul etmeyecektir. Herkes bilmeli ki, biz Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak da faşizan baskılarla ve şiddet yöntemleriyle halkımızın demokratik eylemlerinin bastırılmasına göz yumamaz ve buna karşı sessiz kalamayız. Demokrasi mücadelesinde demokratik eylemleriyle ısrarını göstereceği gibi, her saldırı yeni direniş dalgalarıyla karşılanacaktır.

'SALDIRILARA KARŞI MEŞRU EYLEMLER YÜKSELTİLMELİ'

Dün Amed'de halkın üzerinde acımasız bir baskı uygulanmıştır. 3 tanesi ağır olmak üzere 10 yurtsever Kürt insanı yaralanmıştır. Başta Amed halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını, AKP iktidarının katliam düzeyine varan saldırılarına karşı her yerde demokratik-siyasi-meşru eylemleri yaygınlaştırarak yükseltmeye çağırıyoruz.

MADIMAK'TA KATLEDİLEN CANLAR ANILDI

Bundan 20 yıl önce, Madımak'ta 34 değerli aydın, yazar, sanatçı sömürgeci Türk devletinin bizzat teşvik ettiği güçler tarafından hunharca katledildi. Bu katliam aynı zamanda Alevi toplumuna karşı gerçekleştirilen bir katliamdı. Sivas-Madımak Katliamı'nı bir kez daha lanetliyor, katledilen 34 değerli insanın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve anılarını mücadelemizde yaşatarak bütün inançların ve kimliklerin özgürce yaşayacağı bir Türkiye'yi yaratmaya dair sözümüzü yineliyoruz."
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER